Vlatko Stefanovski i V3 trio 30. marta dolaze u Tuzlu i BKC TK

Za sve obožavatelje akustične gitare i najbolje svirke sprema se koncert Vlatka Stefanovskog i V3 tria, zakazan za 30.3.2022., u Tuzli, u Bosanskom kulturnom centru TK u Tuzli, s početkom u 20 sati.

Vlatko Stefanovski jedan je od najznačajnijih jazz-rock gitarista ovog dijela Europe, ali i s svjetski je poznat po svojim nevjerojatnim izvedbama na gitarama. Njegova maestralnost seže u melodije koje malotko može odsvirati upravo radi njegovih kombinacija etno jazza, rock-a, jazz fusion-a i blues glazbe.

Stefanovski ima dugogodišnju uspješnu karijeru; kao član grupe “Leb i sol” snimio je 13 albuma, a zatim je kao samostalni muzičar izdao više albuma albuma te nastavlja nizati uspjehe do dana današnjeg.

Njegov prvi samostalni uradak “Kauboji i indijanci” (1994.) pokazao je njegove raznolike interese od dubokih korijena narodne muzike do ambijentalnih ugođaja i klasičnog bluza. Trenutno surađuje s Miroslavom Tadićem i sastavom V3 Trio kroz različite projekte. Vlatko Stefanovski se može pohvaliti zavidnom karijerom i svjetskim uspjesima koje je postigao pišući muziku za film, pozorište i balet.

Komponovao je i muziku za ruski film “Put na Sunce” redatelja Yesmina Ustaoglua koji je osvojio dvije nagrade na Berlinskom filmskom festivalu 1999. Izvedbe Vlatka Stefanovskog upotpunio je trio V3 te je uz dodatak bas gitare i bubnjeva dodatno pojačao rock koncert koji vas očekuje u Tuzli. Stefanovski i V3 trio pokazati će svoje umijeće kombinujući instrumentalni rock, etno jazz, blues i jazz fusion, stvarajući zanimljive i prelijepe zvučne pejzaže.

Mjesto i vrijeme održavanja koncerta: Velika sala BKC TK u Tuzli, 30.03.2022.

Organizator: Ravel BH d.o.o

Cijena ulaznice: 30,00 KM

Informacije i rezervacije ulaznica: Marketing BKC TK Tuzla svaki radni dan od 8.00 do 15.00 sati. Informacije: [email protected] / Telefon: 035 311 070.

Napomena: Do izmjena higijensko – epidemiloških mjera koje regulišu okupljanje u zatvorenim prostorima, za prisustvo ovom događaju primjenjivat će se aktuelne Naredbe Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona. Uslov za prisustvo događaju je da posjetitelji uz kupljenu ulaznicu ispunjavaju jedan od slijedećih uslova:

  • Da posjeduju potvrdu o potpunoj vakcinaciji;
  • Da posjeduju negativan antigenski ili PCR test ne stariji od 48 sati;
  • Da posjeduju potvrdu o prebolovanom COVID-19 ne stariju od šest mjeseci;
  • Djeca ne moraju ispunjavati gore navedene uslove.

Kupljene ulaznice za ovaj koncert koji je u BKC TK trebao biti održan 2020. godine, potrebno je zamijeniti za nove, a to se može učiniti u Marketing službi BKC TK i CD shopu “Sejo i Vili” Tuzla, u zavisnosti gdje su karte kupljene.

JU BKC TK

Meni