Dobrodošli na web stranicu bkctuzla.ba čiji je vlasnik JU Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona, u sljedećem tekstu JU BKC TK Vam omogućava korištenje usluga i sadržaja ovog portala koje je podložno uslovima korištenja koje navodimo u nastavku. Korištenjem bilo kojeg dijela stranice, smatra se da su korisnici upoznati s ovim uslovima i svim rizicima koji nastaju iz korištenja ovog portala, te da prihvataju koristiti sadržaj ovog portala na vlastitu odgovornost.

Autorska prava

JU BKC TK polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale i baze podataka). Zabranjeno je neovlašteno korištenje i preuzimanje sadržaja bilo kojeg dijela portala, ukoliko to nije urađeno u skaldu sa navedim uvjetima za korištenje i preuzimanje. Sadržaj na web stranici nkctuzla.ba zaštićen je u skladu sa Članom 3. Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima BiH u korist JU BKC TK. Neovlaštenim korištenjem bilo kojeg sadržaja portala postupate protivno Zakonu o autorskom pravu i srodnim pravima BiH i podliježete sankcijama.

Pravo na izmjene sadržaja i usluga

JU BKC TK zadržava pravo promjene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na portalu bez obaveze prethodne najave, ukoliko to ne podliježe Ugovoru o poslovnoj saradnji JU BKC TK i njegovih oglašivača i poslovnih partnera.

Zaštita privatnosti

JU BKC TK poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja stranice. Podatke o korisniku, JU BKC TK neće davati na uvid trećoj strani, osim u slučaju kada je takva obaveza regulirana zakonom. JU BKC TK može prikupljati određene podatke o korisnicima dobijene u toku korištenja stranice, i samo ih koristi kako bi imao informacije kojima bi poboljšao rad stranice i njegove sadržaje. JU BKC TK se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika stranice, osim u slučaju teškog kršenja pravila korištenja stranice ili nezakonitih aktivnosti korisnika. Zabranjuje se davanje bilo kakvih ličnih podataka na stranicama bkctuzla.ba svim maloljetnim osobama, bez ovlaštenja roditelja ili staratelja.

Pravila komentarisanja i stavovi autora

Komentari posjetitelja objavljeni na stranici bkctuzla.ba ne odražavaju stav vlasnika stranice. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora koji nisu uposlenici JU BKC TK, također nisu nužno ni stavovi JU BKC TK, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog iznesenih stavova autora koji nisu uposlenici JU BKC TK . Vlasnik strabice zadržava pravo da uklanja bilo koji komentar bez najave i objašnjenja.

Linkovi i oglašivači

Stranica bkctuzla.ba se sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posjetilaca, te linkova na vanjske stranice. Sve sadržaje ove stranice koristite na vlastitu odgovornost i JU BKC TK se ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem sadržaja sa drugih stranica, a putem linkova objavljenih na ovoj stranici. Stranica ne snosi odgovornost ni za kakvu štetu nastalu objavljivanjem sadržaja koje prema Ugovoru o poslovnoj saradnji objavljujemo u ime naših oglašivača.

Izmjene uslova korištenja

JU BKC TK zadržava pravo izmjene ovih uslova korištenja u bilo kom trenutku i neće biti odgovoran za moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internetskim stranicama. Važećom verzijom uslova korištenja se smatra ona trenutno objavljena.

Datum posljednje izmjene pravila: 01.01.2022.

Meni