“Veče sa Zdravkom Mićanovićem – autor i plakat” 27. maja u BKC TK

“Veče sa Zdravkom Mićanovićem – autor i plakat” naziv je događaja kojim će biti zatvorena izložba “Pozorišni plakat”  kojom se doktor primjenjenih umjetnosti u protekle dvije sedmice predstavio  u Velikoj galeriji Bosanskog kulturnog centra TK u Tuzli.

Razgovor sa jednim od najvećih umjetnika i stručnjaka u oblasti dizajna plakata u ovom dijelu Evrope, uz prigodnu prezentaciju zakazan je za petak 27. maj 2022. godine u Maloj galeriji BKC-a u 18 sati.

Događaj će moderirati Hari Ejubović, prof. umjetnosti – Rukovodilac galerijsko-scenskih poslova u BKC TK, a prisustvo događaju za sve zainteresovane je slobodno.

Zdravko Mićanović (1952., Lopare) na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu diplomirao je 1977. godine. Do 1992. godine je radio kao grafički dizajner u tuzlanskom Grafičaru, nakon čega rad nastavlja u agenciji Saatchi & Saatchi iz Beograda. Magistrirao je na Fakultetu primjenjenih umjetnosti u Beogradu, sa temom Pozorišni plakat, a na istom fakultetu u radnom odnosu je od 1998. do 2004. godine kao profesor na predmetu Plakat. Doktorirao je 2020. godine.

Imao je više od trideset samostalnih izložbi, a izlagao je i na više grupnih izložbi širom regije i Evrope. Dobitnik je mnogobrojnih nacionalnih i internacionalnih nagrada.

Meni