U Tuzli nakon više od dvije decenije: Matiju Dedića obradovao plakat u holu BKC-a

Tuzlanska podružnica HKD Napredak u suorganizaciji tuzlanskog Franjevačkog samostana Sv. Petra i Pavla sinoć je Bosanskom kulturnom centru TK u Tuzli priredila tradicionalni Svečani božićni koncert.

Ove godine Tuzlaci su na svom božićnom koncertu ugostili Matiju Dedića i tri sjajna vokala Lidiju Bajuk, Ammaru Mistrić i Saru Renar.

Matija Dedić u Tuzli je posljednji put nastupio prije više od dvije decenije, a plakat koji krasi hol BKC-a u Tuzli, kojem se Matija posebno obradovao, kaže da je to bilo 29. maja 2010. godine.

Podsjećamo Matija Dedić je hrvatski pijanist, kompozitor i jedan od najpoznatijih hrvatskih jazz-muzičara a dolazi iz poznate muzičke porodice. Sin je Arsena Dedića i Gabi Novak, sa kojom je u BKC Tuzla te 2010. godine nastupio kao njena pratnja na klaviru, a što je kao jedan od važnijih događaja u dvije i pol decenije BKC-a istaknuto u holu ovog kulturnog centra.

– Drago mi je bilo vidjeti taj plakat i prisjetiti se zajedničkog nastupa sa Gabi, a posebno zadovoljstvo mi je što sam danas ponovu tu i što sam od organizatora odabran da napravim koncert u povodu značajnog blagdana. Napravili smo malo drugačiji božićni koncert uz neke američke, ali i napjeve sa ovih prostora – rekao nam je Matija Dedić, koji je zajedno za tri odlične umjetnice svojim izvedbama oduševio tuzlansku publiku.

Kako je bilo na sinoć održanom koncertu pogledajte korz nekoliko izvedbi koje su dostupne našem Youtube kanalu.

{youtube}E0erJdfFHdY{/youtube}

{youtube}N15UydVVXvI{/youtube}

{youtube}6SuRhwWDGWw{/youtube}

{youtube}XBQVcZm9rBo{/youtube}

JU BKC TK

Meni