U BKC TK promovisani učenici generacije srednjih škola iz TK za školsku 2020/2021

0112 promocija ucenika 2

U organizaciji Ministarstva obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona i Pedagoškog zavoda TK, te u saradnji sa JU MSS Građevinsko-geodetska škola Tuzla i JU Srednja muzička škola „Čestmir Mirko Dušek“ Tuzla, danas je u Velikoj sali Bosanskog kulturnog centra u Tuzli promovisan 31 učenik generacije srednjih škola za školsku 2020/2021.

Kako je istaknuto, ovim je nastavljena tradicija iskazivanja ponosa i poštovanja najboljim učenicima, njihovim roditeljima i nastavnicima za postignuto u prethodnoj školskoj godini.

Direktor Pedagoškog zavoda TK Nikola Čiča rekao je da je ovo prilika da se na simboličan način nagrade učenici koji su se u prethodnoj godini više zalagali da postignu bolji uspjeh u svom učenju.

„Ono što je nama važno da ovoj djeci pokušamo kazati da se ipak može ostati u BiH, da mogu raditi na ovim prostorima i da mogu pokazati svoje znanje. Ovo je naš mali doprinos ka tome da ova djeca poslušaju da mogu biti i ovdje priznati i tu graditi svoje karijere“, rekao je direktor Čiča. 

Učenicima su se obratili i premijer Tuzlanskog kantona Kadrija Hodžić i ministar obrazovanja i nauke TK Elvis Baraković.

Meni