Tuzlanska promocija romana “Blank”, Feđe Štukana, 10. marta u BKC TK

0203 fedja stukan

Roman “Blank”, Feđe Štukana, poznatog bh. glumca, napokon će doživjeti i svoju tuzlansku promociju.

Jedna od najprodavanijih knjiga u Bosni i Hercegovini, koju prate javne pohvale književnika, publike i kritike, nedavno je uvršetana u obaveznu literaturu na mostarskom i Goldsmith Univerzitetu u Londonu. Trenutno se prevodi na francuski jezik, a uskoro bi mogla biti prevedena na španski i njemački.

To su  samo neki od razloga da se u Bosanskom kulturnom centaru Tuzlanskog kantona odluče organizovati tuzlansku promociju Štukanovog spisateljskog prvjenca, a koja će se održati u srijedu 10. marta 2021. godine u 18.00 sati u Plavoj Sali BKC TK u Tuzli.

Promotor knjige bit će književnik Zlatko Dukić, a moderator Hazim Mujčinović, glumac i stručni saradnik za produkciju u BKC Tuzlanskog kantona.

Roman je životna priča Feđe Štukana, napisan na nagovor Brada Pitta i Angeline Jolie kao pisani okvir za igrani film. Doživio je mnoštvo pozitivnih kritika, od kojih vrijedi istaći onu velikog Abdulaha Sidrana, koji je uz sve pohvale za Blank rekao da je roman historija „jedne pobjedničke borbe za oslobođenje iz okova ovisnosti, iz lanca predrasuda, političke laži, masovne prevare i društvenog licemjerja“.

Nakon tuzlanske promocije, Štukana očekuju predstavljanja romana u Londonu, Beču i Norveškoj.

Feđa Štukan je rođen u Sarajevu 1974. godine. Studirao je glumu  na ASU u klasi profesora Aleksandra Jevđevića i Mustafe Nadarevića. Za ulogu u filmu GORI VATRA Pjera Žalice nagrađen je nagradom za Najboljeg glumca na Krakovskom filmskom festivalu 2004. godine. Trenutno je zaposlen u Kamernom teatru ‘55 u Sarajevu.

Roman “Blank” izašao je u izdanju banjalučke Buke i već je zbog velike potražnje čitatelja imao dva doštampana tiraža.

Promocija će biti održana uz strogi nadzor poštovanja aktuelnih higijensko-epidemiloških mjera.

JU BKC TK

Meni