Tuzla: U BKC-u promovisana prva knjiga Zlatana Halilbegovića “Vidimo se na cilju!”

U skoro pa ispunjenoj Plavoj sali Bosanskog kulturnog centra TK sinoć je promocijom prve knjige Zlatana Halilbegovića “Vidimo se na cilju!”, otvoren Festival “Moja prva knjiga”, koji drugu godinu za redom realizuje Bosanska medijska grupa,a koji će u naredna sva mjeseca u četiri države  donijeti više od 40 događaja.

Festival Moja prva knjiga je rezultat najtječaja koji je Bosanska medijska grupa raspisala za kretivce koji koji do sada nisu bili prepoznati i podržani od zajednice u tome da njihova pisana riječ ugleda svjetlo dana.

– Kroz natječaj smo dobili 62 rukopisa, prvijenca autora koji su se ohrabrili da napišu svoju prvu knjigu, a među njima i više od 30 rukopisa koju su nevjeroatne kvalitete. U pedeset dana trajanja festivala priredit ćemo 45 događaja i ponosni smo smo na to da se ništa slično ovome do sada se nije desilo na ovom prostoru. Autori dolaze iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, naše dijaspore, ukupno iz devet zemalja, zbog čega će naši programi prelaziti granice Bosne i Hercegovine čime želimo pokazati da ovaj feestival nosi veliki broj autora čiji rad vrijedi prezentirati i na koje svi trebamo biti ponosni – rekao je Mehmed Pargan, organizator Festivala “Moja prva knjiga”.

Kroz razgovor o knjizi koji su  sa autorom vodili Enisa Alibalić i Mehmed Pargan, kao prvi događaj festivala predstavljen je prvijenac Zlatana Halilbegovića, vlasnika najpraćenijeg Linkedin profila u BiH, bivšeg profesionalnog sportiste i jednog od najuspješnijih prodavača životnog osiguranja u regionu, a u muzičkom dijelu programa veče je uljepšala prof. Jasmina Kasumović izvedbama na violini.

– Knjiga je nastajala nekoliko godina s ciljem da objedni svoja životna iskustva iz sporta i svijeta prodaje, gdje sam na teži način naučio mnogo lekcija i imao mnogo poraza, ali ipak ostvario svoje zacrtane ciljeve. Knjiga je namijenjena svakome ko želi da radi na sebi, ko želi da postane bolji nego što jeste i da ostvari više nego što trenutno ostvaruje –rekao je o svojoj knizi Zlatan Halilbegović.

Tokom promocije više puta je istaknuto da ova knjiga čitatelju pomaže da zakorači ka svojim snovima, sa jasnim smjernicama za ispunjenje zacrtanih cijeva. Autor je sa svoju knjigu kaže da je gleda kao jedan mali vodič, kaoo saputnika na čitateljevom putu na promjeni samog sebe na bolje.

– Posljednjih sedam godina intenzivno radim na sebi, posjećujem događaje svjetskih motivacionih govornika, čitam dosta te literature i želio sam da i ja živim tu vrstu misije i da pozitivno utičem na živote drugih ljudi. Jedan od prvih ciljeva na tom putu mi je bio da postanem autor knjige koja će i poslije mene biti koristan vodič budućim generacijama – istakao je Halilbegović.

Zlatan Halilbegović preko 25 godina ostvaruje ciljeve. Bilo da se radi o školovanju, takmičenju iz matematike, košarkaškim prvenstvima, izboru za najpoželjnijeg neženju, prodaji životnih osiguranja ili poslovnoj mreži LinkedIn – Zlatan je, u svemu navedenom, bio najbolji ili među najboljima u Bosni i Hercegovini i regionu.  Taj mentalitet i pristup ostvarivanju ciljeva je prenio i na svoje timove, prvo u sportskoj, a zatim i u prodajnoj karijeri.

U ovoj knjizi Zlatan otkriva metodologije i principe kojih se drži od svoje 11. godine, kao i sve lekcije koje je naučio iz sportskih, karijernih i životnih poraza, a koji su sastavni dio svakog puta do uspjeha.

Knjiga Vidimo se na cilju, koja je iz štampe izašla u izdanju BMG Bosanske medijske grupe već je doživjela promociju u Sarajevu.

Promociju knjige i program otvaranja festivala zajedno su realizovali Bosanska medijska grupa i Bosanski kulturni centar TK.

JU BKC TK

Meni