Svečanim koncertom u BKC TK počeo Internacionalni horski šampionat “Lege Artis”

Svečanim koncertom u povodu obilježavanja deset godina postojanja i rada Muzičkog obrazovnog centra Lege Artis, sinoć je u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli otvoren Internacionalni horski šampionat “Lege Artis” koj zajedno već 7. put zajednički organizuju Muzički obrazovni centar “Lege Artis” Tuzla i JU BKC TK.

Pored mješovitog i dječijeg hora “Lege Artis” na odličnom koncertu su nastupili gosti solisti, profesori Sarah Skopljak, Jakša Perović i Aleksandra Lizdek, koje je publika zasluženo nagradila aplauzom, a program je maestralno vodila Barbara Pavljašević.

Koncert je bio i prilika prilika da se uruče i priznanja zaslužnim u desetogodišnjem radu i promociji MOC  „Lege Artis“, a priznanja su dobili Grad Tuzla, JU BKC TK, JU Centar za kulturu Tuzla, JP RTV TK, JP RTV 7, Supermedia TV, te brojni zaslužni pojedinci članovi Mješovitog hora Lege Artis Tuzla.

 

Drugog dana manifestacije, 10. juna, u Velikoj sali BKC-a bit će održan koncert Dječijeg hora “Lege Artis” Tuzla za djecu obdaništa i osnovnih škola iz Tuzle, a program se završava 11. juna revijalnim horskim šampionatom na kojem će pored domaćina još nastupiti vokalni ansambli iz Tuzle: Iskre, Tuzlanke, Slovenčice i Hor Behram-begove medrese, zatim mješoviti hor iz Valjeva, hor Glazbene škole iz Žepča i vokalni ansambl Libero iz Živinica.

Više video sadržaja možete pronaći na na našem Youtube kanalu.

Meni