Sedmi Međunarodni horski šampionat “Lege Artis” od 9. do 11. juna u BKC TK

Bosanski kulturni centar TK u periodu od 9. do 11. juna 2022. godine bit će domaćin Međunarodnog horskog šampionata “Lege Artis” Tuzla 2022., koji zajedno već 7. put zajednički organizuju Muzički obrazovni centar “Lege Artis” Tuzla i JU BKC TK.

Centralni događaj u okviru ove manifestacije je cjelovečernji svečani koncert, koji se održava 9. juna od 19.30 sati. Na koncertu će pored domaćina nastupiti i izvrsni pijanisti Sarah Skopljak i Slađana Dedić, kao i vrhunski gitarista Jakša Perović, a bit će to i prilika da se biti uruče i priznanja zaslužnim u desetogodišnjem radu i promociji MOC  „Lege Artis“.

Drugog dana manifestacije, 10. juna, bit će održan koncert Dječijeg hora “Lege Artis” Tuzla za djecu obdaništa i osnovnih škola iz Tuzle, a program se završava 11. juna revijalnim horskim šampionatom na kojem će pored domaćina još nastupiti vokalni ansambli iz Tuzle: Iskre, Tuzlanke, Slovenčice i Hor Behram-begove medrese, zatim mješoviti hor iz Valjeva, hor Glazbene škole iz Žepča i vokalni ansambl Libero iz Živinica.

Svi programi se izvode u Velikoj Sali Ju BKC TK u Tuzli, osim revijalnog horskog šampionata koji će, ako to vremenske prilike budu dozvoljavale biti izveden na Trgu slobode u Tuzli.

Manifestacijom se obilježavaju i dva velika jubileja, 10 godina rada i djelovanja MOC Lege artis Tuzla i 25 godina od osnivanja JU BKC TK.

Meni