Promocija romana “Predodređenje”, Edina Urjana Kukavice, 9. septembra u BKC TK u Tuzli

Tuzlanska promocija romana “Predodređenje” bh. književnika Edina Urjana Kukavice zakazana je za 9. septembar u 2022. godine u Bosanskom kulturnom centru TK.

U ulozi promotora će biti Irfan Gazdić koji je svoj prvi roman nedavno promovisao upravo u BKC-u u Tuzli, a moderator je Mehmed Pargan.

Svoj prvi roman „Prvorođeni Dun'ja “Edin Urjan Kukavica objavio je 2001.godine. Uslijedili su romani „Beš“ i „Vjernik“. Autor je i knjiga iz oblasti historije, islamske filozofije i duhovnosti, među kojima: Bajramijje‑melamijje – Hamzevijje,  Antropologija tesavvufa – tesavvuf iznutra, Antropologija futuvveta – futuvvet iznutra, Historijski putopis kroz Bosnu i Hercegovinu, Islam na Balkanu, Anatomija ibadeta – ibadet u šeri’atu, tarikatu i hakikatu, te tri knjige politološko ‑ socioloških eseja: Kamo dalje, rođače, Fantom slobode i Priručnik za (r)evoluciju.

Edin Urjan Kukavica autor je i prevoda knjiga iz oblasti islamske duhovnosti i lijepe književnosti, urednik nekoliko časopisa, zbornika radova sa naučnih skupova i knjiga; piše  kolumne i publicistiku, a potpisuje preko 800 objavljenih tekstova.

Knjigu „Predodređenje – predvrijeme ili kronika vremena dogođenog a nedoživljenog“ objavila je izdavačka kuća Buybook, 2021.godine.

Promocija će se održati u Plavoj sali BKC-a u Tuzli, u petak 9. septembra sa početkom u 19.00 sati.

 

Meni