20. Decembar – Predstava ˝Sunce tuđeg neba˝

Sunce tuđeg neba

Rasprodane dvorane i reprizna izvođenja u cijelom regionu, dobar su pokazatelj da će i u Tuzli biti tražena ulaznica više za premijerno izvođenje regionalne hit predstave “Sunce tuđeg neba” Dragana Marinkovića Mace. Tuzlanska premijera “Sunce tuđeg neba” zakazana je za 20. decembar u 20 sati u BKC-u TK.

Ulaznice za tuzlansku premijeru predstave “Sunce tuđeg neba”, glumca, voditelja i showmena Dragana Marinkovića Mace, mogu se nabaviti u marketing službi BKC-a i u CD shopu Sejo i Vili. Ulaznice u pretprodaji po cijeni od 10 i 15 KM, na dan predstave 15 KM.

Prodaja ulaznica počinje u utorak, 15. novembra.

Junak ove priče je “višenacionalan i multikulturalan” i kao takav se našao u situaciji da luta svijetom tražeći svoje nebo, svoj novi spas. U pokušaju da se prilagodi novoj sredini, junak ove predstave prolazi kroz mnoštvo situacija i stanja koje idu od euforičnog oduševljenja do neuroze, bijesa. Konstantno upoređuje svoj novi dom s onim koji je ostavio iza sebe, donoseći zaključke koje će biti obojene zdravim humorom.

Riječ je o tragikomediji koja opisuje duh vremena koji je iza nas, ali nas i dalje pogađa na nivou posljedica prošlosti. Ovaj satirični komad obuhvata različita mjesta, vrijeme i uspon civilizacije s krajem dvadesetog vijeka gde se provlači još uvijek aktuelno pitanje: otići ili ostati?
(tuzlarije.net)

Meni