Povodom velikog jubileja: Predstava “Kuća bez vrata” sutra (5.11) pred publikom u Banovićima

0411 kuca bez vrata1

Predstava “Kuća bez vrata”, rađena u produkciji Bosanskog kulturnog centra TK i partnera, sutra (05.11.2021.) bit će izvedena u Pozorišnoj sali Radničkog doma Banovići.

Tako će ovu predstavu, nakon više izvođenja na sceni BKC-a, po prvi puta priliku imati vidjeti i publika u drugim bh. gradovima.

Predstava će biti izvedena od 19.00 sati u povodu obilježavanja 75 godina izgradnje Omladinske pruge Brčko-Banovići, a domaćin je Centar za kulturu i informisanje Banovići, koji je i jedan od koproducenata u realizaciji projekta u okviru kojeg je nastala ova predstava.

Više o događaju OVDJE.

Nakon Banovića “Kuća bez vrata” će se naći i pred sarajevskom publikom 17. novembra u BKC Kantona Sarajevo, a u Živinicama će biti izvedena 20. novembra u okviru manifestacije Noć tetra. Domaćin je BKC Živinice, također koproducent na predstavi. 

Predstava “Kuća bez vrata” je nastala je po motivima književnih djela Nedžada Ibrišimovića, a dramaturgiju i režiju predstave potpisuje Gradimir Gojer.

U predstavi igraju: Damir Mahmutović, Damir Altumbabić, Alisa Brkić, Faruk Uščuplić i Samina Mujkanović. Scenograf je Hari Ejubović, svjetlo je radio Husein Ahmetašević, a ton Muharem Ibišević i Ejub Junuzović. Producent na projektu je Hazim Mujčinović.

JU BKC TK

Meni