Mjuzikl ˝We Will Rock You˝ prikazan pred publikom u Tuzli

image001

Mjuzikl “We Will Rock You”, inspirisan muzikom kultne britanske rock grupe Queen, prikazan je u subotu pred tuzlanskom publikom u Bosanskom kulturnom centru. Radi se o muzičko-scenskom projektu koji je nastao u Gračanici, u režiji Mirele Trepanić, u kojem učestvuje 20 mladih gračaničkih talenata.

{youtube}Fl0kKW3bfAw{/youtube}

Na sceni su uživo izvedeni hitovi “Show must go on”, “Bohemian Rhapsody”, “Kind of Magic”, “Somebody to Love”, “We Will Rock You” i “I Want to Break Free”. Također, tu su i numere “Radio Ga Ga”, “Innuendo” i “Under Pressure” u atraktivnim koreografskim scenama.

Mjuzikl je posvećen povratku rokenrola na scenu, a prenosi poruke o zajedništvu, ljubavi i prijateljstvu, o pobuni za bolje sutra, izgovorene kroz numeru “This could be Heaven for Everyone” (Ovo bi mogao biti raj za sve).

– Pjesme grupe Queen su bile odličan izbor za nove generacije mladih i njihovo povezivanje s jednom erom kada je rokenrol bio apsolutni muzički žanr. Kako su mladi od audicije do premijere savladali ovu školu rokenrola posjetioci su mogli vidjeti u jednosatnom mjuziklu – kazala je režiserka Mirela Trepanić.

Uloge u mjuziklu “We Will Rock You” su ostvarili : Amina i Lamija Ahmetagić, Elvira Aljić, Amina Čeljo, Emina Ćurić, Amar Eminović, Samra Hodžić, Adna i Dženana Kakeš, Adnan Kapetanović, Kenan Mehić, Elma Mehinović, Taira i Tarik Salihbašić, Adnan Smajlović i Azra Topčagić. Specijalni gost: Dženana Alibegović, vokalni mentori: Sabina Mujić i Bogdan Vuković, saradnici na scenografiji: Emina Čamdžić i Miralem Džaferović, saradnica na koreografiji: Sandra Kuduzović, tehnička podrška: Edim Ahmetagić.

Publika je dugotrajnim aplauzom ispratila kraj mjuzikla, što je najbolji uzvratni poklon mladim glumcima iz Gračanice.

S.P.
(tuzlarije.net)

Meni