Ministarstvu za kulturu, sport i mlade predstavljen program obilježavanja jubileja 25. godina BKC TK

Program obilježavanja 25. godina od osnivanja Bosanskog kulturnog centra Tuzlanskog kantona, te planirane zajedničke aktivnosti ove ustanove kulture i Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona, bili su tema današnjeg sastanka u ovom ministarstvu.

Predstavnici BKC TK-a Benjamin Bajrektarević v.d. direktora, Hazim Mujčinović, stručni saradnik za produkciju i Nedim Ćudić, stručni saradnik za odnose s javnošću, upoznali su ministricu za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona Ivanu Mijatović i pomoćnika ministra za kulturu Amelu Mehmedović, o planiranim aktivnostima kojim će se obilježiti veliki jubilej ove ustanove, te aktivnostima u pripremi više manifestacija iz vlastite produkcije, a koje će biti realizovane do kraja 2022. godine.

U planu Bosanskog kulturnog centra TK, jedne od najaaktivnijih ustanova kulture u Tuzlanskom kantonu, je da završna manifestacija obilježavanja 25. godina od osnivanja BKC-a bude održana 25. novembra na Dan državnosti Bosne i Hercegovine, ujedno i kao centralna proslava ovog praznika na nivou Tuzlanskog kantona i Federacije Bosne i Hercegovine.

Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona je podržalo inicijativu BKC TK-a i dat će svoj doprinos u obilježavanju vrijednog jubileja, al i u realizaciji zajedničkih projekata koje već sada tradicionalno realizuju ovo ministarstvo i ustanove kulture sa područja Tuzlanskog kantona.

Bosanski kulturni centar TK osnovan je 25. novembra 1997. godine, odlukom Skupštine Tuzlanskog kantona, čime je oživljen prostor nekadašnjeg Doma Moša Pijade. BKC TK je od svog osnivanja realizovao blizu 10.000 događaja koje je posjetilo više od tri miliona posjetitelja, čime se s pravom može svrstati među najuspješnije kulturne centre u Bosni i Hercegovini.

Izvor: Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona

Meni