KONCERT SLOVENSKIH HOROVA U TUZLI

image052

Koncert je u svečanoj atmosferi održan u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli 13. oktobra 2018. u 19.00 časova. Publici su se sa bogatim muzičkim programom predstavili horovi iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.
Domaćin je bio ženski hor “Slovenčice” koji je pored našeg hora ugostio mješoviti hor “Kredarica” iz Novog Sada, ženski hor “Ajda” iz Umaga i mješoviti hor “Camerata Slovenica” iz Sarajeva.

Svi horovi su se predstavili sa po tri kompozicije. Publika je uživala u taktovima slovenačke pjesme, a neki naši članovi su ugođaj upotpunili plesom. Valcer uz veselu Zabavljivku pobrao je veliki aplauz publike. Koncert se u lijepom raspoloženju završio uz pjesmu “Tam sem jaz doma” koji su zajedno izveli svi horovi pod dirigentskom palicom mladog dirigenta Fuada Šetića iz Sarajeva.

Pokrovitelji ovogodišnjeg koncerta Slovenskih zborova u Tuzli su Ured Vlade Republike Slovenije za slovence v zamjestvu in po svetu, Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona, Bosanski kulturni centar Tuzla i Grad Tuzla.

Meni