Bosanski kulturni centar TK Novogodišnjim koncertom okončao 2021. godinu

Sinoć je u Bosanskom kulturnom centru TK u Tuzli održan osmi po redu Novogodišnji koncert Mješovitog hora „Lege Artis“ Tuzla i njihovih gostuju.

Pored Mješovitog hora „Lege Artis“ Tuzla nastupili su Mješoviti zbor GIMPL iz Hrvatske, te mlada pjevačka skupina FAMOS iz Srbije. Publici su se predstavili i Vokalni ansambl Iskre Tuzla, Vokalna grupa Libero i Mafnifico Živinice, te najmlađi članovi Lege Artis-a, Dječiji hor „Lege Artis“ Tuzla.

Vrijedi istaći i nastupe vokalne solistice Šejla Grgić (vokalna solistica grupe Divanhana) te van. prof. mr. Dario Zombra koji je premijerno izveo svoje djelo, te uz Sarah Skopljak bio i korepetitor Mješovitom horu „Lege Artis“ Tuzla.

Povodom koncerta u galeriji BKC TK postavljena je i izložba fotografija sa pričama koje svjedoče o razvoju horske muzike i uopšte Muzičkog obrazovnog centra „Lege Artis“. Realizator izložbe je osnivač i dugogodišnja članica, predsjednica Skupštine MOC „Lege Artis“ Tuzla, mr. Rabija Dervišbegović.

Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona, koji je bio suorganizator koncerta, sinoćnjim događajem je završio program u 2021. godini.

U ovoj godini u kojoj je navršio 24 godine rada, Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona je realizirao više od 180 događaja, od kojih 83 bilo namijenjenih široj publici.

Meni