BKC TK se zahvalio školama za učešće u manifestaciji 3. “Dani audio-vizuelnog naslijeđa i umjetnosti”

Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona u period od 25. do 27. oktobra 2022. godine realizovao je manifestaciju 3. „Dani audio-vizuelnog naslijeđa i umjetnosti“.

Neizostavni dio manifestacije su i projekcije  filmova iz bh. kinematografije za učenike škola iz Tuzlanskog kantona kojima su bili prikazani dugometražni igrani filmovi Hanka (1955.), Konjuh planinom (1966.), Magareće godine (1994.), te dokumentarni filmovi nastali na području Tuzle, Banovića, Lukavca i Živinica u periodu 1950. – 1971. godine.

Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona danas je predstavnicima škola čiji su učenici bili dio ove manifestacije uručio zahvalnice, a tom prilikom je razgovarano u učešću učeničke populacije sa područja Tuzlanskog kantona u narednom izdanju ove manifestacije, ali i drugih programa prilagođenih školskom uzrastu koje će JU BKC TK realizovati u narednom periodu.

Zahvalnice za učešće u manifestaciju 3. „Dani audio-vizuelnog naslijeđa i umjetnosti“ su dodijeljene JUMS Građevinsko-geodetska škola Tuzla, PU MS “Savremeno-umjetnička škola” Tuzla, JUMS Rudarska škola Tuzla, JU OŠ Kreka Tuzla i JU OŠ Pazar Tuzla.

Pored predstavnika JU BKC TK sasatnku na kojem su uručene zahvalnice su prisustvovali Kadrija Ibišević direktor i Senada Čičkušić Šahović profesorica u JUMS Građevinsko-geodetska škola Tuzla, Edina Šehić pedagog u JU OŠ Pazar i Ćamil Ahmetović direktor OŠ Kreka.

JU BKC TK manifestaciju „Dani audio-vizuelnog naslijeđa i umjetnosti“ organizuje s ciljem promocije bh. filmskog i audio stvaralaštva 20. vijeka/stoljeća kao vrijednog dokumenta bosanskohercegovačke historije i njenog kulturnog naslijeđa.

 

 

Meni