BKC TK: Promovisan roman “Proljeće njihove jeseni”, autorice Kadife Tahirović

Sinoć je u Bosanskom kulturnom centru Tuzlanskog kantona promovisan roman “Proljeće njihove jeseni”, autorice Kadife Tahirović Murajčić.

Roman  “Proljeće njihove jeseni” je ljubavni roman i priča koja je pobrala pohvale i veliku čitanost. Roman je prepun intriga i neizvjesnosti. Opisuje ljubav dvoje mladih koji nailaze na mnoge prepreke, ali ih uspijevaju prevazići. Ono što ga posebno odlikuje je vjerodostojno opisana istinska ljubav i nezatomljiva strast.

Kadifa Tahirović Murajčić  rođena je u Bihaću 1973. godine. Autorica šest djela, dvije zbirke poezije i romana: Kad ljubav zakasni, Nijemi krik, Nevjesta iz polja lavande i Proljeće njihove jeseni. Sva četiri romana je izdao PLANJAX Tešanj.

– Roman je jedna ljubavna priča, od korica do korica. Mislim da se u njemu može pronaći svako do nas i da je to njegova najveća vrijednost. Ovo mi je do sada najdraži roman jer je rađen po istinitom događaju, a na njemu sam radila skoro tri godine – istakla je autorica, koja je naglasila da priprema i novi roman, svoje sedmo djelo, koje će uskoro i pored velikih poteškoća sa kojima se susreću pisci u Bosni i Hercegovini, ugledati svjetlo dana.

O romanu su kao promotori govorili pisci Salih Strašević i Fajko Kadrić.

– Radi se o dobrom romanu gdje prevladavaju ljubav i emocije i koji je zaista dobro prihvaćen od strane čitatelja. Njegova poruka je kao i kod prethodnih pet romana koje je napisala uvažena autorica jaka i svako ko pročita roman će dugo razmišljati o njemu. Mislim da čitatelji nisu bez razloga Kadifu Tahirović prozvali našom kraljicom ljubavnih romana – istakao je Salih Strašević.

Odlomke iz romana sinoć je čitala Dženita Memić, a događaj je svojim nastupom na gitari uveličao Edmir Begović, učenik Srednje muzičke škola ” Čestmir Mirko Dušek” Tuzla. Događaj je moderirao Emir Bajić, stručni saradnik za izdavačku djelatnost u JU BKC TK.

Ovo je bila posljednja i 20. promocija knjige koja je održana u 2021. godini u Bosanskom kulturnom centru TK u Tuzli.

JU BKC TK

Meni