“Bajramski egleni”: Književnik Hadžem Hajdarević govorio o bajramima u bh. književnosti

Manifestacija “Bajramluci” kojom je osam institucija i organizacija iz Tuzlanskog kantona obilježilo 30 ramazanskih bajrama u nezavisnoj Bosni i Hercegovini, završena je sinoć Bajramskim eglenima – tribini kojoj je tema bila “Bajrami u bh. književnosti”.

Na tribini je govorio Hadžem Hajdarević, pisac i publicist, a događaj je moderirao Sead Husić, pisac i uposlenik JU Specijalna biblioteka ”Behram-beg” Tuzla.

Tribina će u cjelosti biti emitovana u program RTV Tuzlanskog kantona, koja je uživo prenosila i Svečani bajramski koncert, centralni program ove manifestacije.

Nakon tribine, za sve goste, kao što je to bilo i prvog dana manifestacije, organizovano je druženje uz tradicionalne bajramske slastice i kahvu, a koje su obezbijedili AS Holding, Oaza voda, Vispak, AKM Commerce i slastičarna Bosna Tuzla.

U organizaciji ove manifestacije učestvovali su pored Bosanskog kulturnog centra TK kao nosioca aktivnosti još i BZK Preporod, Vijeće bošnjačkih intelektualaca RO Tuzla, MDD Merhamet RC Tuzla, Medžlis islamske zajednice Tuzla, Behram-begova medresa u Tuzli, Specijalna biblioteka Behram-beg Tuzla i Institut za društvena i religijska istraživanja Tuzla.

Meni