28.12. – Tradicionalni Novogodišnji koncert 28. decembra

Lege Artis BKC Tuzla

Gradsko umjetničko društvo “Lege Artis” Tuzla, tradicionalno već četvrtu godinu organizuje Novogodišnji koncert, na kojem nastupe izvrsni horski ansambli i solisti na raznim muzičkim instrumentima.

Prilika je ovo da se sumira prethodni period i proslave novogodišnji praznici uz najljepše zvuke višeglasne horske muzike i klasične muzike za solo instrumente pomno odabrane za ovu priliku.

Ove godine Novogodišnji gala koncert bit će upriličen 28. decembra u velikoj sali Bosanskog kulturnog centra u Tuzli sa početkom u 19. sati. Kao i svake godine nosioc aktivnosti i programa je međunarodno nagrađivani i uspješni amsambl Mješovitog hora “Lege Artis” Tuzla, pod dirigentskom palicom magistra Jasmina Hasića. “Mi u Lege Artis-u, svi članovi, zaista se trudimo da kada krenemo u realizaciju manifestacija, to radimo iskreno, entuzijastično i sa velikom sigurnošću da bilo koja manifestacija ima prije svega mogućnost da svojom kvalitetom kako u organizacionom smislu tako i u muzičko-scenskom bude prepoznata od strane publike te de postane tradicionalna kao što je Novogodišnji koncert” ističe maestro Hasić.

Ove godine na Novogodišnjem koncertu, koji će kao i svake godine biti izuzetan umjetnički, muzički i scenski performans, pored organizatora Mješovitog hora “Lege Artis” Tuzla, učešće će uzeti i Hor Srednje muzičke škole “Čestmir Mirko Dušek” Tuzla, Vokalni ansambl “Iskre”, Gradski vokalni ansambl Tuzlanke zatim najmlađi članovi “Lege Artis-a”; Dječiji hor “Lege Artis” Tuzla i polaznici Male škole violine “Lege Artis”. Kao solisti na koncertu nastupit će tuzlanski umjetnici- profesori, koji redovono obogaćuju kulturni život u gradu Tuzla: Slađana Dedić-klavir, Dženana Huseinagić-sopran, Ena Ovčina-klavir i Maida Hadžimahović-violina.

Mješoviti hor “Lege Artis” kao i svi ansambli-solisti, potrudit će se da publici kao i svake godine uljepšaju novogodišnje praznike, najljepšim melodijama prilagođenim upravo za praznične dane.

Ulaz za sve posjetioce kao i svake godine bit ce slobodan uz zajedničko čestitanje Nove godine.

(Preuzeto:tuzlarije.net)

Meni