24.11. – Gala koncertom završava se Festival klasične muzike ˝Večeri Baroka˝

najava gala koncerta

24.novembra 2018.godine sa početkom u 19:00 u dvorani Bosanskog kulturnog centra u Tuzli će se Gala koncertom završiti Festival klasične muzike “Večeri Baroka”.

Festival posvećen profesoru Dušeku je otpočeo 18. juna ove godine. Kroz koncertne večeri su se predstavila 52 umjetnika od kojih 26 solista.

Treba da se podsjetimo koncerta mladih talanata i njihovih interpretacija koje su zadivile mnogobrojnu publiku održanog u Narodnom pozorištu, zatim Koncert instrumentalista-solista, Koncert Baroknog ansambla “Camerata Garestin” i solistice Ivane Lazar koja je u Ateljeu Ismeta Mujezinovica sa svojim kolegama u potpunosti dočarala atmosferu baroknog dvorskog muziciranja na originalnim instrumentima iz tog perioda.

Publika će na završnici Festivala imati priliku slušati i gledati Kamerni orkestar Amoroso i devet solista iz BiH, Hrvatske i Srbije koji će izvoditi najljepša djela barokne muzike odabrane posebno za ovu priliku.

Festival je projekat JU Srednje muzičke škole “Čestmir Mirko Dušek” iz Tuzle podržan od Federalnog ministarstva kulture,Vlade Kantona, Grada Tuzla, Ministarstva kulture R Srbije i Grada Leskovca.

(tuzlarije.net)

Meni