14. Festival sevdalinke tradicionalno u BKC TK u terminu 30.11. – 01.12.2022.

Manje od mjesec dana nas dijeli do početka 14. Festivala sevdalinke koji je odavno postao tradicionalan događaj u Tuzli. Festival se održava od 30. novembra do 1. decembra 2022. godine u Bosanskom kultunrom centru TK u Tuzli, a organizatori su najavili mnogo poznatih imena sa naše estrade koje će publika imati priliku slušati i gledati uživo u Tuzli 1. decembra u Bosanskom kulturnom centru.

Festival “Sevdalinko u srcu te nosim” je jedinstven događaj  posvećen sevdalinci u svijetu koji ima društvenu i kulturno-historijsku misiju očuvanja i prepoznavanja značaja sevdalinke za Bosnu i Hercegovinu, kao najvrijednije muzičke baštine naših prostora.

Tokom godina razvijena je velika mreža podrške i kreirano je preko 100 dešavanja u Bosni i Hercegovini i šire, te svakodnevna promocija i afirmacija sevdalinke kroz medije, nastupe i rad.

Na dosadašnjim festivalima je učestvovalo preko stotinu vrsnih interpretatora sevdalinke iz BiH, Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Makedonije, Njemačke, Holandije, Austrije…

Ove godine kao i svih prethodnih publika ima priliku da uživa u izvedbama sevdalinke nekih od najpoznatijih imena, uz prijenos uživo na RTV TK i Trgu Slobode u Tuzli:

Organizatrori su obavijestili sve ljubitelje sevdalinke da je počela prodaja ulaznica za 14. Festival sevdalinke “Sevdalinko u srcu te nosim”, po cijeni od 10 KM. Ulaznice možete kupiti svaki radni dan od 08 – 15h na biletarnici BKC-a Tuzla, kao i putem rezervacije na Viber broj: +387 61 018 138

Pored revijalne noći koja je zakazana za 01. decembar,publika sa kupljenim ulaznicama će imati priliku prisustvovati i takmičarskoj večeri, noć prije – 30. novembra kada će se naši domaći i regionalni takmičari nadmetati sa svojim autorskim djelima.

Do tada možete uživati u najljepšima izvedbama sevdalinke sa prethodnih festivala na youtube kanalu Festivala.

Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona je tradicionalno suorganizator Festivala.

 

Meni