Telefon: +387 35 282 296; Fax: +387 35 340 031; Email: bkctktuzla@gmail.com | bkctuzla@yahoo.com

logo 20 god 3

Hirurgija 1U Velikoj sali JU BKC TK, večeras je održana promocija knjige/udžbenika Hirurgija/Kirurgija koju su napisali najprominentniji profesori hirurgije sa pet bh. medicinskih fakulteta Sarajevo, Tuzla, Banja Luka, Mostar i Foča.

Ova jedinstvena knjiga je rezultat zajedničkog rada 16  autora i 11 koautora. Knjiga ima 1246 stranica i 22 poglavlja. Tri glavna urednika knjige su iz Tuzle, prof. dr. Samir Delibegović, prof. dr. Goran Krdžalić i prof. dr. Fuad Pašić.

Na promociji u Tuzli, koja je druga od pet planiranih promocija u pet gradova gdje se nalaze državni medicinski fakulteti, u BiH govorili su prof. dr. Fuad Pašić i prof.dr. Mirsad Hodžić iz UKC Tuzla, prof.dr.Miroslav Bekavac Bešlin iz Hrvatske, prof. dr. Radmil Marić iz Univerziteta u Foči, prof. dr. Nermina Hadžigrahić, rektorica Univerziteta u Tuzli, dok su se putem video poruka skupu obratili prof.dr.Božina Radević iz Srbije i prof.dr. Aleš Tomažić iz Slovenije.

Hirurgija2

Govornici su istakli da se radi o knjizi koja je plod zajedničkog rada istinskih zaljubljenika u hirugiju, univerzitetskih profesora koji su odlučili da ujednače kriterije i napišu jednu novu, svježu aktuelnu knjigu koja je namjenjena  studentima  medicine, specijalizantima  hirurgije i svim  onim koji vole hirurgiju, a koji su do sada koristili stručnu literaturu iz Srbije i Hrvatske.

Na kraju promocije autori su svoju knjigu poklonili studentici završne godine Medicinskog fakulteta u Tuzli, Kenani Ljuci, jednoj od najboljih studentica Univerziteta u Tuzli.

U muzičkom dijelu programa promocije, publici se sa tri kompozicije predstavila Maya Sar (Maja Sarihodžić), Tuzlanka sa sarajevskom adresom.

JU BKC TK


vlada tk bkc 2