Telefon: +387 35 282 296; Fax: +387 35 340 031; Email: bkctktuzla@gmail.com | bkctuzla@yahoo.com

logo 20 god 3

Djelatnosti BKC TK Tuzla


 

SCENSKO MUZIČKA DJELATNOST

 • Drama (gostovanje teatarskih kuća iz Bosne i Hercegovine i  ovisno o  uvjetima programa, gostovanje teatarskih grupa iz  inostranstva; imamo poseban  aranžman sa Narodnim pozorištem Tuzla kada se radi o zajedničkim zahtjevnijim teatarskim  projektima);
 • Balet (gostovanje domaćih i inostranih ansambala barem jedanput godišnje);
 • Etno muzika (seminari i promocije u vezi sa instrumentima i muzikom, specifičnim za prostor Tuzlanskog kantona i Bosne i Hercegovine);
 • Klasična muzika (prigodni koncerti domaćih i stranih ansambala i solista);
 • Narodna muzika (koncerti i promocije eminentnih interpretatora narodne muzike Bosne i Hercegovine);
 • Popularna muzika (ovisno o produkciji i interesovanju) - periodični koncerti.
 • Modne revije (prezentacija odjevnih predmeta, šminke, obuće i frizura, državnih i kantonalnih kreatora, proizvođača, distributera i uvoznika).

Vrh ↑

 

GALERIJSKA DJELATNOST

Prigodne izložbe slika, skulptura, grafika, plakata, fotografija primijenjene umjetnosti. BKC organizuje postavke izložbi dva puta mjesečno. Posebna pažnja posvećuje se afirmaciji mladih stvaralaca i talenata iz Bosne i Hercegovine. U tom smislu, nije zanemarena odgojno-obrazovna komponenta. Takođe, nastoji se ponuditi radni prostor svim umjetnicima koji nemaju svoj atelje ili odgovarajuće uslove za rad. 

Vrh ↑

 

IZDAVAČKA DJELATNOST

BKC Tuzla posebnu pažnju posvećuje promociji i izložbi knjiga i publikacija o povijesti, tradiciji, kulturi, suživotu i toleranciji, po kojima je ovo podneblje prepoznatljivo.

Vrh ↑

 

PREZENTACIJE I PROMOCIJE

Bosanski kulturni centar Tuzla je zamišljen kao svojevrsna pozornica otvorena za prezentacije i promocije najraličitijih ideja, programa i aktivnosti, koje nisu u suprotnosti sa dugogodišnjom praksom tolerancije, multikulturalnosti i multietničnosti Bosne i Hercegovine.

Svaki čovjek sa dobrim namjerama imaće uvijek slobodan pristup Bosanskom kulturnom centru i njegovoj publici za prezentaciju svojih djelatnosti.

Te mogućnosti su:

 • promocija knjiga, publikacija, časopisa,
 • promocija MASS medija iz Bosne i Hercegovine i inostranstva (radija, TV, novina i sl.),
 • promocija kulturnih projekata u cilju povezivanja Tuzlanskog kantona i Bosne i Hercegovine sa svijetom,
 • promocija vrijednosti zajednice, bosanske porodice, susjedstva i svih drugih.

Vrh ↑

 

FILMSKE I VIDEO PROJEKCIJE

Promocije domaćih i stranih stvaralaca iz domena filmske i video umjetnosti.

Vrh ↑

 

KONGRESNA DJELATNOST

 

Kongresna djelatnost JU Bosanskog kulturnog centra TK Tuzla predstavlja idealan okvir za događaje koji se pamte ali i posebnom pažnjom bilježe u istoriju udruženja, asocijacija, firmi  i drugih.
Kapacitetima kojim raspolažemo i uslovnosti prostora koji imamo omogućava održavanje masovnih skupova, konvencija, press konferencija, sjednica, predavanja, prezentacija, okruglih stolova, javnih tribina, obilježavanje godišnjica, skupovi, svečane akademije, međustranačkih susreta, godišnjih skupština i dr..
Reprezentativnost objekta pruža mogućnost za održavanje internacionalnih skupova različitih udruženja i asocijacija.
Kongresna djelatnost JU Bosanskog kulturnog centra TK Tuzla predstavlja idealan okvir za događaje koji se pamte ali i posebnom pažnjom bilježe u istoriju udruženja, asocijacija, firmi  i drugih. 

Kapacitetima kojim raspolažemo i uslovnosti prostora koji imamo, omogućava održavanje masovnih skupova, konvencija, press konferencija, sjednica, predavanja, prezentacija, okruglih stolova, javnih tribina, obilježavanje godišnjica, skupovi, svečane akademije, međustranačkih susreta, godišnjih skupština i dr. 

Reprezentativnost objekta pruža mogućnost za održavanje internacionalnih skupova različitih udruženja i asocijacija.

 

Vrh ↑

 

FESTIVALSKA DJELATNOST

Saradnja sa postojećim festivalskim centrima, kao i mogućnost pokretanja novih festivalskih formi (festival dječiije pjesme, revija pozorišta BiH, festival kratkog metra, festival muzičkih ostvarenja BiH, festival horova, smotre stvaralaštva  itd).

Vrh ↑

EDUKATIVNI PROGRAMI

Pri BKC-u formirana je i UMJETNIČKO-MUZIČKA sekcija, u kojoj djeluje Vokalni ansambl "ISKRE" Tuzla, koji ima zabilježene značajne rezultate I osvojene nagrade, među kojima I Zlatnu medalju sa Festivala horova u ženskoj katogoriji "Majske muzičke svečanosti 2009" u Bijeljini. Ansambl "Iskre" je u julu 2009. godine učestvovao I na koncertu slavnog dirigenta Riccarda Mutija, te zajedno sa još 450 učesnika podržao projekat "Putevi prijateljstva od Sarajeva - do Sarajeva", u okviru obilježavanja manifestacije "20. godina Ravena Festivala".

Vrh ↑

ODNOSI S JAVNOŠĆU

JU Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona Tuzla u okviru svojih mogućnosti nudi usluge odnosa s medijima. Edukovane i stručne osobe osposobljene za taj dio posla za relativno kratak period za vas će pripremiti program odnosa s medijima.

Vrh ↑

MARKETING, PROPAGANDA I USLUŽNE DJELATNOSTI

Ova djelatnost BKC-a je sekundarna i prati ranije navedene važnije aktivnosti, s ciljem uštede ili sticanja finansijskih sredstava za tehničko opremanje Bosanskog kulturnog centra.


Vrh ↑

Najave dešavanja


vlada tk bkc 2

Kalendar dešavanja

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30