Novi termin: Duodrama “Prah” 4. maja u BKC TK

2704 prah2

Maestralna duodrama ”Prah”, iz produkcije JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo i UDU Altteatar Sarajevo, na sceni Bosanskog kulturnog centra Tuzlanskog kantona u Tuzli bit će odigrana  u utorak 4. maja od 18.00 sati, a ne 30. aprila kako je to bilo prvobitno planirano.

Do pomjeranja termina je došlo zbog nepredviđenih okolnosti.

Duodramu „Prah“, mađarskog autora Györgya Spiróa, režirao je Miralem Zubčević, a u ulogama je dvoje vrsnih glumaca Gordana Boban i Mirsad Tuka, koji igraju bračni par koji živi na rubu materijalne i moralne egistencije. 

Bračni par se nalazi u vrtlogu života i nikako ne uspijevaju uspostaviti povoljan kurs plovidbe. Neprestano im nedostaje mnogo toga, a prvenstveno sredstava za život. Pisac ih već na samom početku vješto baca u nepoznatu situaciju, kada oni iz te životne čamotinje, samo jednim potezom Fortune, dobivši na lotu, dolaze u situaciju da svi problemi koje su mislili da imaju postaju rješivi.

Tokom komada punog samorazotkrivanja, koje je nerijetko komično, svaki od dva lika (supruga i suprug) prolaze kroz katarzu koja im pomaže da otkriju vlastiti suštinu, kao i suštinu međusobnog odnosa.

Svi znamo da „para vrti tamo gdje burgija ne može“ ali kroz ovaj komad vidimo da novac ne može riješiti naše istinske probleme. Kroz vrlo duhovite dijaloge predstava šalje poruku da je sreća u nama, te da je život lijep i bez miliona.

Prah 2 810x540

Režija: Miralem Zubčević

Igraju: Gordana Boban i Mirsad Tuka

Scenografija i kostimografija: Adisa Vatreš

Muzika: Irena Popović Dragović

Dizajn plakata: Naida Begović Čelik.

Ulaznice se mogu kupiti u Marketing službi JU BKC TK po cijeni od 10,00 KM ili rezervisati putem telefona 035 / 311 070.

Prisustvo publike će biti organizovano u skaldu sa aktuelnim higijensko-epidemiološkim mjerama.

Meni