JU BKC TK i Institut za društvena i religijska istraživanja Tuzla potpisali Sporazum o saradnji

0104 sporazum

Danas su JU Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona i Institut za društvena i religijska istraživanja Tuzla potpisali Sporazum o naučnoj i kulturnoj saradnji.

Sporazum su potpisali direktor Instituta, dr. sc. Šefko Sulejmanović i direktorica JU BKC TK Mirela Ibrahimović Mehanović, dipl. muzikolog.

Potpisivanje ugovora za cilj ima saradnju i povezivanje dva pravna subjekta u oblasti naučne I kulturne saradnje koja će uključivati: Učešće i saradnju u realizaciji zajedničkih naučno-istraživačkih i izdavačkih projekata, zajedničku realizaciju kulturnih sadržaja (izložbe, promocije knjiga), zatim stručnog usavršavanja kadrova, kao i zajedničko apliciranje za sufinansiranje domaćih i međunarodnih projekata.

Sporazumom je dogovorena i razmjena naučnih i stručnih publikacija, kao i saradnja na projektima organizacije stručnih i naučnih skupova, konferencija, okruglih stolova i tribina, te ostalim oblicima saradnje.

JU Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona i Institut za društvena i religijska istraživanja Tuzla su i ranije uspješno sarađivali, a sporazum bi dobru saradnji trebao samo nadograditi – istaknuto je prilikom današnjeg sastanka i potpisivanja sporazuma u JU BKC TK.

JU BKC TK

Meni