BKC TK: Projekcije dugometražnog filma “Te mračne noći” od 6. aprila i u Tuzli

1a

Nakon što je u februaru premijerno prikazan u Sarajevu, dugometražni francusko-bosanski film “Te mračne noći” François Lunela, francuskog režisera sa adresom u Sarajevu, u sklopu trodnevnog programa bit će dostupan i publici u Tuzli.

Film će u Velikoj sali BKC TK-a u Tuzli biti prikazan u tri termina 6., 7. i 8. aprila/travnja 2021. od 18 sati, a nakon tuzlanske premijere, 6. aprila/travnja, bit će organizovan i razgovor sa rediteljem i dijelom ekipe koja je učestvovala u nastanku filma.

Ulaz na projekcije je besplatan uz prethodnu rezervaciju mjesta u Marketing službi BKC TK (035 311 070), obzirom da je u zbog aktuelnih epidemioloških mjera broj posjetitelja ograničen.

Film „Te mračne noći“, rađen u koprodukciji Rose productions (Bosna i Hercegovina) & Promenades films (Francuska) smješten je u 1993. godinu i opkoljeno Sarajevo, a govori o onome o čemu ne pričamo previše, o ženi u kontekstu rata. Daleko od klišeja o junaštvu, ovaj film dočarava paradokse i zaobilaznice života, patnje i sumnje, ali i snagu prijateljstva i solidarnosti među ljudima.

Film „Te mračne noći“ na Filmskom festivalu u Milanu je imo četiri nominacije: za najbolju glavnu glumicu Maja Jurić, za najboljeg režisera, najbolji film i najbolju montažu.

Uloge u filmu tumače Maja Jurić, Arman Lunel, Muhamed Hadžović, Nina Đogo, Maja Zećo, Emina Muftić, Boris Ler.

Pregled trailera je dostupan na ovom linku.

JU BKC Tuzlanskog kantona

{youtube}cVYZ6wu7Auc{/youtube}

Meni