BKC TK u petak 19. februara organizuje promociju knjige “Rani islam i početak kapitalizma”

Promocija 1902

Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona seriju promocija knjiga u 2021. godini otvara promocijom bh. izdanja knjige njemačkog historičara i bankara Benedikta Koehlera, “Rani islam i početak kapitalizma”, koju je preveo i priredio Resul Mehmedović, publicista i prevodilac nekoliko knjiga iz oblasti ekonomije i historije islamske kulture i civilizacije.

Promocija ove knjige održat će se u Plavoj Sali BKC TK-a u petak 19. februara/veljače sa početkom u 18 sati. Promociji će pored autora prisustvovati i promotori Admir Čavalić, MA ekonomije i dr.sc. Damir Bećirović.

– Fokus mog pisanja je veza između ekonomije i kulture, ili drugačije kazano, kako način na koji radimo utječe na način na koji živimo. Zanimali su me poduzetnici koji su bili motivirani da svijet učine boljim i počeo sam da istražujem historiju islamske ekonomije nakon što mi je ukazano da je Poslanik Muhammed bio trgovac prije poslaničke misije. Rezultat te moje studije je Rani islam i početak kapitalizma – naveo je Benedikt Koehler, autor ove knjige, u predgovoru bosanskog izdanja.

Resul Mehmedović, koji je ovu knjigu preveo i uredio, rođen je u Zvorniku, publicista je i prevodilac nekoliko knjiga na bosanski jezik iz oblasti ekonomije i historije islamske kulture i civilizacije.

Promocija knjige je otvorena za posjetitelje u skladu sa aktuelnim higijensko-epidemiološkim mjerama, a svim zainteresiranim koji neće biti u mogućnosti prisustvovati promociji, BKC TK će ovaj događaj približiti putem svojih kanala na društvenim mrežama

JU BKC TK

Meni