Izložba “Savremena bosanskohercegovačka fotografija” od 18. februara u BKC TK

Foto AUBiH

Asocijacija za umjetničku fotografiju u BiH, u Velikoj galeriji BKC TK Tuzla, priređuje Izložbu fotografija “Savremena bosanskohercegovačka fotografija”, koja će biti otvorena u četvrtak 18. februara/veljače 2021. u 18.00 sati.

Izložba predstavlja dio aktivnosti redukovanog programa obilježavanja 110 godišnjice organizovane fotografije u BiH, te je “zbog korone” zamišljena u nešto skromnijem izboru radova iz produkcije bosanskohercegovačke fotografije u posljednjih desetak godina.

Izbor fotografija za ovu izložbu izvršio je Dragan Prole, majstor fotografije AUFBiH i EFIAP/p koji je za ovu priliku izabrao 35 fotografija od 25 autora koji imaju najveća zvanja u AUFBiH.

Fotografije su izabrane iz fundusa radova pristiglih za godišnje izložbe bosanskohercegovačke fotografije FotoBiH.

AUFBiH formiran je 1910. godine pod nazivom Udruženje fotografa Bosne i Hercegovine, a od 1947. djeluje kao Foto kino savez BiH. Od 1964. godine počinje samostalno djelovati kao Foto savez BiH, a od 2003. godine preregistracijom kao Asocijacija za umjetničku fotografiju u BiH.

Postavka izložbe: Ahmet Hukić, Samir Zahirović, Samir Mujakić.

Asocijacija za umjetničku fotografiju Bosne i Hercegovine (AUFBiH) je, u povodu obilježavanja 110 godina od osnivanja Asocijacije, i u decembru u BKC TK priredila i izložbu  “Iz arhiva AUFBiH 1955-1975”.

Meni