BKC TK programsku 2021. godinu otvara izložbom i sportsko-kulturnom manifestacijom

bkc izbor mara

Bosanski kulturni centar TK Tuzla 2021. godinu programski otvara sa drugom samostalnom izložbom likovnih radova Mare Grbić i suorganizacijom 27. Izbora sportiste Tuzlanskog kantona, koji se održavaju u srijedu 20. januara 2021. godine.

Profesorica Mara Grbić iz Tuzle, koja se slikarstvom bavi amaterski i kraći vremenski period, u Velikoj galeriji BKC-a će se predstaviti sa više od 50 radova pejsaža, apstrakcije, mrtve prirode i aktova.

Otvaranje izložbe je u 18.00 sati, a izložba će biti postavljena do 3. februara 2021. godine.

Dva sata kasnije, u 20.00 sati, u Velikoj Sali BKC-a u Tuzli počet će 27. „Izbor sportiste Tuzlanskog kantona“, manifestacija koju uz suorganizaciju JU Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona i JP Radio televizija Tuzlanskog kantona, organizuje Sportski savez Tuzlanskog kantona.

U sklopu programa bit će predstavljeni najbolji sportski rezultati u Tuzlanskom kantonu u 2020. godini, a u muzičkom dijelu programa predstavit će se učenici Srednje muzičke škole „Čestmir Mirko Dušek“.

Događaj, koji će se zbog velikoj broja narađenih sportista i sportskih radnika i izrečenih mjera Kriznih štabova FBiH i TK održati bez prisustva publike, bit će emitovan u direktnom TV prijenosu u program RTV TK.

JU BKC TK

Meni