27. “Izbor sportiste godine” 20. januara u BKC TK

Izbor sportiste TK 2020

Sportski savez Tuzlanskog kantona i ove godine, već 27. put, pod pokroviteljstvom Vlade TK i uz podršku  Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona, organizuje manifestaciju “Izbor sportiste godine” na kojoj se sumiraju sportski rezultati u najmnogoljudnijem kantonu u Bosni i Hercegovini.

Manifestacija će se, uz suorganizaciju JU Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona i JP Radio televizija Tuzlanskog kantona, održati 20. januara 2021. u Velikoj sali BKC TK u Tuzli.

– U godini u kojoj je otkazana većina velikih takmičenja na svjetskom i evropskom nivou, a domaća takmičenja održavana u specifičnim okolnostima, teško je očekivati da imamo sportsku godinu sličnu proteklim. Ali bez obzira na okolnosti i uz pomoć pokrovitelja i suorganizatora manifestacije, pokušat ćemo organizovati manifestaciju na nivou prošlogodišnjih – istakli su iz Izvršnog odbora manifestacije „Izbor sportiste godine Tuzlanskog kantona 2020“.

Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona i Radio televizija Tuzlanskog kantona, kao društveno odgovorne javne ustanove/preduzeća prihvatili su suorganizaciju 27. „Izbora sportiste Tuzlanskog kantona“, te tako dale veliki doprinos da tradicionalna sportsko-kulturna manifestacija zadrži visok nivo organizacije i u teškim vremenima za sport i kulturu.

Manifestacija će okupiti više oko 40 nagrađenih sportista, trenera, predstavnika sportskih ekipa i sportskih radnika, kojima će biti dodijeljana priznanja za postignute rezultate u prošloj godini.

Događaju će zbog strogog poštovanja Covid protokola moći prisustvovati samo osobe koje će dobiti i dodijeliti priznanja, dok će publika događaj moći pratiti u direktnom TV prijenos u programu RTV TK, koji počinje u srijedu, 20. januara u 20.00 sati.

U muzičkom dijelu programa predstavit će se učenici Srednje muzičke škole „Čestmir Mirko Dušek“, a manifestacija je povod i za izlazak 13. izdanja sportskog magazina „Trijumf“, koji će se u manjem tiražu distriburati posjetiteljima „Izbora sportiste Tuzlanskog kantona“, a u elektronskom obliku će se od 21. januara moći preuzeti na web stranici www.sportskisaveztk.ba.

 

Meni