BKC TK: Tradicionalnim Novogodišnjim koncertom ispraćena 2020.

Novogodisnji 2

Tradicija organizovanja novogodišnjeg koncerta na sceni BKC-a Tuzlanskog kantona nastavljena je i sinoć, kada su i u specifičnim uslovima, bez prisustva većeg broja publike, GUD “Lege Artis”, JU BKC TK i RTV TK publici priredili svečani program umjetničke vokalno instrumentalne muzike.

Program iz Bosanskog kulturnog centra TK u Tuzli, za razliku od prošlih izdanja kada se tražila karta više, ove godine je vidio mnogo veći broj ljudi, a zahvaljujući RTV TK koja je program iz BKC-a prenosila na svom TV kanalu, te putem livestreama na Facebook stranici i Youtube kanalu.

– Želim se zahvaliti svim organizatorima, bez kojih se ova manifestacija u ovom obliku sigurno ne bi bila održana. Sa novogodišnjeg koncerta koji se održao šesti put, upućujem i novogodišnju čestitku, uz primarnu želju da naas u 2021. godini služi zdravlje i da pandemija korona virusa konačno postane prošlost – istakao je sinoć Jasmin Hasić, mr. art. osnivač  GUD “Lege Artis” iz Tuzle.

Pored Mješovitog hora “Lege Artis” Tuzla pod dirigentskom palicom Jasmina Hasića, u odličnom programu su nastupili još Vokalna grupa “Magnifico” Živinice sa umjetničkim rukovodiocem prof.  Dinom Muminovićem,  sopranistica Aleksandra Lizdek, mr. Art (Brčko), na kalviru Slađana Dedić, mr. art. (Tuzla), na gitari Jelena Lukić, prof. (Valjevo/Srbija), na klaviru Dario Zommbra, mr. art. (Bijeljina), na klaviru Ena Ovčina mr. art. (Tuzla) i na klaviru (Boris Mandušić, mr. art. (Njemačka/Tuzla).

Sinoćnjim koncertom okončana je i programska godina u JU BKC TK u Tuzli, u kojem je uprkos otežavajućim okolnostima izazavanim pandemijom koronavirusa, u 2020. godini priređeno više od 150 događaja.

Sinoć je u JU BKC TK održan šesti po redu tradicionalni Novogodišnji koncert. Organizatori manifestacije bili su GUD “Lege Artis” Tuzla , Bosanski kulturni centar TK i Radio televizija Tuzlanskog kantona.

Objavljuje JU Bosanski kulturni centar TKUtorak, 29. prosinca 2020.

Meni