BKC TK: Udruženja sazlija Avdo Vrabac organizuje “Veče sevdaha uz saz”

1412 avdo vrabac

U povodu druge godišnjice od osnivanja “Udruženja sazlija Avdo Vrabac” Tuzla, članovi ovog udruženja organizuju “Veče sevdaha uz saz”, koje će se održati u Velikoj sali BKC TK u Tuzli, 15. decembra sa početkom u 17.00 sati.

U programu će učestvovati samo članovi ovog udruženja, bez gostiju kako je to bila praksa prethodnih godina, a razlog su specifični uslovi u kojima će se ovaj kulturno-muzički događaj i održati.

Na repertoaru će se naći 15 savdalinki u izvođenju tuzlanskih sazliija okupljenih u udruženje koje nosi naziv po istaknutom tuzlanskom sazliji Abdulahu Avdi Vrabcu.

Događaj u BKC TK će proteći bez prisustva većeg broja publike, a kako bi bio dostupan širem gledateljstvu u svom programu će ga emitovati RTV TK.

Prisustvo događaju je moguće samo u prethodni dogovor sa organizatorima i uz poštivanje svih epidemiloških mjera koje se odnose na boravak u zatvorenim javnim prostorima.

JU Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona je, kao i prethodnih godina, partner u organizaciji događaja koji za prevashodni cilj ima očuvanja tradicije sviranja saza, koja se na prostoru Bosne i Hercegovine čuva od 15. stoljeća.

JU BKC TK

Meni