Povodom Dana državnosti: Otvorena 24. Selektivna izložba radova članova ULUTK-a

ULUTK

Tradicionalna Selektivna izložba radova članova Udruženja likovnih umjetnika Tuzlanskog kantona, u povodu Dana državnosti BiH, otvorena je večeras u Velikoj galeriji BKC TK-a, gdje će se moći pogledati do 8. decembra 2020. godine.

– Radi se o 24. tradcionalnoj selektivnoj izložbi naših članova. Ove godine se predstavljamo sa 18 autora, što je manje nego prethodnih godina, a razloge možemo tražiti u vremenu pandemije, kada su ljudi povučeni u svoje kuće, malodušni su, a ovom izložbom predstavljamo radove onih najupornijih. Već drugu godini za redom predstavljamo i radove gostiju umjetnika, a kako bi naši članovi mogli napraviti paralelu između svojih i radova eminentnih umjetnika – istakao je Nisad Hamzić, predsjednik Udruženja likovnih umjetnika TK-a.

Izložene slike su spektar više tehnika kao što su ulje na platnu, akril na platnu, kombinirane tehnike, a izložena je i jedna mala skulptura. Zastupljeni su stilovi od realizma do apstraktizma.

U izložbi sa svojim radovima učestvuje 18 autora članova ULUTK-a  koji su su se predsatvili sa više od 40 radova, te gosti-umjetnici Džeko Hodžić, Mensur Porović i Amra Patković.

JU BKC TK već 10. decembra će predstaviti još jednu izložbu, a radi se o izložbi  “Iz arhiva AUFBiH 1955 – 1975” koju priređuje Asocijacija za umjetničku fotografiju u BiH.

JU BKC TK

Meni