“Gospođa ministarka” u BKC TK: Publici veče smijeha, pozorišnoj ekipi iz Živinica mnoštvo aplauza

1118 gospodja ministarka

Sinoć je i JU BKC TK u Tuzli, pred maksimalnim brojem gledalaca koji dopuštaju trenutne higijensko-epidemiloške mjere, gostovalo Gradsko pozorište Živinice – UG Scena, sa svojom predstavom Gospođa ministarka. Predstava je premijerno izvedna u martu ove godine, a u julu višestruko nagrađena na najstarijem festivalu amaterskih teatara u BiH – Teatarski festival BiH FEDRA u Bugojnu.

Radi se o poznatom pozorišnom djelu, autora Branislava Nušića, za koje je izvrsnu adaptaciju i režiju uradio doajen živiničkog glumišta Murat Hasanagić, dok glumačku postava predvodi odlična Remira Osmanović.

Sinoć u velikoj sali BKC TK-a nije nedostajalo smijeha i dobrih glumačkih izvedbi profesionalnih i glumaca amatera, ali i gromoglasnih apaluza kojima je publika znala nagraditi članove Gradskog pozorišta Živinice.

Predstava, koja spada u red najvažnijih projekata Gradskog pozorišta Živinice, koje kroz različite oblike organizacije egzistira više od četiri decenije, bila poklon je ljubiteljima pozorišne umjetnosti u Tuzli i Bosanskom kulturnom centru TK-a u Tuzli. Ulaz je bio besplatan, a interesovanje publike mnogo veće od ograničenog  kapaciteta posjetitelja, koji se primjenjuje u skladu sa trenutnim higijensko-epidemiološlim mjerama.

Više fotografija sa događaja pogledajte u galeriji na našoj Facebook stranici.

Dio atmosfere iz BKC TK-a donosimo vam u video sadržaju:

JU BKC TK

Meni