JU BKC TK: U srijedu, 4. novembra, tuzlanska premijera monodrame “Ich liebe Deutschland”

Plakat ich liebe Deutchland

Dani BKC TK-a nastavljaju se  4. novembra, kada je na programu monodrama „Ich liebe Deutschland”, koju potpisuju “Umjetnička radionica” Srebrenik i “Art teatar” Tuzla, a koja je već imala svoje izvođenje u Gradačcu i Lukavcu (30.10.2020.).

U monodrami koju je napisao Vahid Klopić glumi Jasmina Dedić Ibrić. Režiser je Midhat Kušljugić uz asistenciju dr. sc. Jasmine Čelebić – Tanović, a autor muzike je Denis Hadžić.

-Ovaj tekst je tražio svoju “domaćicu”  više od godinu dana, sve dok se nije pojavila Jasmina Dedić Ibrić, kod koje sam prepoznao kvalitet da može da iznese ovu predstavu. Predstava priča o ženi koja je rođena neposredno pred rat, njenim ratnim, a posebno postratnim iskustvima. Ona se suočava sa problemima koje svi prepoznajemo i Jasmina to jako dobro iznosi, a dokaz za nam je reakcija publike u izvođenjima koja smo već imali – ističe režiser Midhat Kušljugić.

– Tekst predstave progovara, bez cenzure, o svim životnim nedaćama koje su zatekle jednog malog čovjeka. Kroz igru glumice i rediteljskom postavkom ne nudi se najbolje moguće rješenje za svaki problem, nego rješenje jedino moguće u tom trenutku, za spas u životu jedne osamljene žene – navela je u svom osvrtu na predstavu dr. sc. Jasmina Čelebić – Tanović.

Predstava je na programu 4. novembra 2020. na Kamernoj sceni BKC TK Tuzla, a zbog ograničenog broja gledatelja igrat će se u dva termina od 17.30 i 20.00 sati.

Karte za tuzlansku premijeru se mogu kupiti u Marketing službi JU BKC TK po cijeni od 10 KM. Informacije i rezervacije na broj telefona  035 311 070.

JU BKC TK

Meni