Koncert Divanhane 7. novembra u BKC TK u Tuzli

2910 DIVANHANA

Bosanskohercegovački bend Divanhana koji je, fantastičnim koncertom u dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, krajem februara na velika vrata najavio početak nove koncertne turneje, spriječen je usljed posljedica pandemije da istu realizuje, što je svakako sudbina većine umjetnika širom Bosne i Hercegovine, regije ali i svijeta.

Ipak, Divanhana nije prestala sa svojom misijom širenja sevdaha, te su skromno, vrijedno i u kontinuitetu svojoj publici poklanjali vrsne karantin izvedbe nekih od najljepših sevdalinki sa ovih prostora. Na koncu su se odlučili da sve te izvedbe sakupe na jednom mjestu u koncertni program, te isti prenesu na scene dvorana širom naše zemlje i podijele ga sa svojom cijenjenom publikom. 

 “U 2020. godini svu našu dragu raju širom dunjaluka zadesio je ozbiljan kijamet, koji nas jedno izvjesno vrijeme distancira jedne od drugih te udalji od svih onih dragih mjesta gdje smo zajedno znali stvarati magiju. Shodno tome odlučismo se da, daškom sevdaha, unesemo barem mrvu svjetlosti u svakodnevno sivilo koje se spustilo među nas. Kako se tokom pandemije mnogi članovi našeg malog kolektiva zadesiše u šest različitih gradova drage nam domovine, jedini način da zajedno sevdišemo, u ovoj novonastaloj situaciji, bio je da uz malu pomoć tehnologije sklopimo par izvedbi za vas, a vala i nas. Svako iz svog kutka; notu po notu, riječ po riječ, stih po stih. Do sada smo se družili i širili sevdah viralno, putem društvenih mreža, a dalje nastavljamo gdje su nas zaustavili u februaru; sa našom dragom publkom, na jednom mjestu ponovo u glas oživjeti i preživjeti svaku našu pjesmu. Vjerujemo da nam je to u ovim teškim vremenima svima prijeko potrebno.” izjavili su iz benda Divanhana.

Divanhana će koncert u Tuzli održati u subotu 7. novembra 2020., u velikoj sali Bosanskog kulturnog centra sa početkom u 18:30 sati. Zbog trenutne epidemiološke situacije broj ulaznica je ograničen, a svoje možete  na vrijeme preuzeti u marketing službi BKC-a od 1. novembra, svakim radnim danom od 8 do 16 sati ili iste već sada rezervirati putem telefona 035 311 070.

JU BKC TK

Meni