U BKC TK stiže karavan “Smijanje na tri jezika”: Za vikend nastupi i radionice za ljubitelje stand up komedije

stand up

 

 

Red je došao i na Tuzlake da se nasmiju uz karavan humora „Smijanje na tri jezika“, a potrebno je samo da rezervišu mjesto 31. oktobra i 1. novembra u Bosanskom kulturom centru.

U Bosanskom kulturnom centru TK, u Tuzli, slijedi vikend komedije. I to ne bilo kakve, već stand up komedije. Omladinski kulturni centar „Abrašević“ iz Mostara u saradnji sa komičarima Hazimom Mujčinovićem, Omerom Hodžićem, Mirkom Komljenovićem i Navidom Bulbulijom, u sklopu projekta „Smijanje na tri jezika“, organizuje nastupe i radionice za sve ljubitelje ovog žanra. Nakon Mostara, Banjaluke i Sarajeva, red je došao na Tuzlake da uživaju u smijehu, ali i da se i sami okušaju kao komičari – ukoliko požele.

Sarajevska publika se protekli vikend odazvala u velikom broju i nasmijala se od srca uz nastupe komičara, a na radionicama je prisustvovalo 10 učesnika. Open Mic veče uspješno je završeno, a publiku je najviše nasmijao David Jeremić i samim tim osvojio tablet, te obezbijedio učešće na Festivalu stand up komedije u Banjaluci.

„Stand up mi je bila jedna od stavki na listi stvari koje moram uraditi prije nego što umrem. Bilo mi je odlično, a osjećam se kao neko ko je upravo otkrio šta treba da radi čitav svoj život“, rekao je on.

Za sve Tuzlake termini radionica su u subotu i nedjelju, od 14 časova. Mentori su već poznati Omer Hodžić i Mirko Komljenović, a sa učesnicima će razgovarati o samom žanru, raditi na konstruisanju šala i nastupima pred publikom. Učešće je i dalje besplatno, a zbog epidemioloških mjera potrebno je rezervisati mjesto kako za radionice, tako i za dolazak na nastup, slanjem poruke na [email protected] i broj 063 477 188.

„Radionica je bila stvarno uspješna, jer svi koji su došli imali su iskrenu želju da nešto nauče. I svima je mnogo značio izlazak na binu i sam nastup. Uvijek nam je drago kad to prepoznamo u mladima, a pogotovo jer imamo nekoliko novih komičara u Sarajevu“, govori Komljenović.

U večernjim terminima publika će imati priliku da uživa u nastupima komičara. Naime, u subotu će od 20 časova i 30 minuta nastupiti bh. komičari, dok će u nedjelju naveče najduhovitiji Tuzlaci imati priliku da stanu na binu, uzmu mikrofon u ruke i nasmiju publiku. A pobjednika kao i do sada, očekuje tablet uređaj i učešće na Festivalu stand up komedije u Banjaluci.

„Ostala je još Tuzla, a siguran sam da će i to biti još jedan uspješan vikend. Iskoristiću priliku da sve pozovem da se nasmiju sa nama, ali isto tako i nauče nešto novo i malo drugačije, a na kraju i nastupe ako žele“, podsjetio je Omer Hodžić.

Usljed aktuelne situacije, organizatori će blagovremeno obavijestiti javnost o datumima održavanja festivala u Banjaluci, kao i terminima za radionice stand up komedije.

Inače, projekat „Smijanje na tri jezika“ se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

 

Meni