JU BKC TK: Promovisana knjiga Fajke Kadrića “Udovičke zemlje”

1610 fajko

U Bosanskom kulturnom centru TK, Tuzla, sinoće je u organizaciji Instituta za društvena i religijska istraživanja Tuzla održana promocija knjige “Udovičke zemlje” autora Fajke Kadrića.

Promocija je upriličena u saradnji s Behram-begovom medresom, Bibliotekom Behram-beg, Medžlisom Islamske zajednice Tuzla, uz podršku JU BKC TK.

O romanu „Udovičke zemlje“ na tuzlanskoj promociji su govorili prof. dr. Mirsad Kunić, Sead Husić, prof., Osman Halilović, prof. i Fajko Kadrić, autor, au ime institucija organizatora obratio se direktor Biblioteke Behram-beg mr. Admir Muratović.

Promociji su prisustvovali glavni tuzlanski imam hafiz Ahmed-ef. Huskanović, direktor Instituta dr. Šefko Sulejmanović, direktor Biblioteke mr. Admir Muratović i brojni poštovaoci knjige i pisane riječi.

Fajko Kadrić rođen je u Skugrićima, općina Vlasenica. Srednju medicinsku školu završio je u Sarajevu, a 1987. godine upisao pravo u Sarajevu. Objavio je dvije zbirke pripovjedaka i dva romana od kojih je posljednji roman Udovičke zemlje nagradila Fondacija za izdavaštvo za 2019. godinu.

Udovičke zemlje je historijski roman čija radnja se odvija od 1440. do 1476. godine i prikazuje Zvornik, Kušlat i Podrinje u vremenu posljednjih vitezova i dolaska Osmanlija na ove prostore.

Promociju je moderirao Emir Šečić, sekretar Instituta za društvena i religijska istraživanja, a u programu su svojim izvedbama učestvovali i učenici Jusuf Mehmed Ćehajić i Bakir Bešlagić.

Organizatori ove promocije su u okviru manifestacije „Oktobar – mjesec knjige“, za utorak, 20. oktobar 2020. u 18.30 sati, također u Plavoj sali JU BKC TK, najavili novu promociju knjige. Radi se o promociji knjige “Iz savremenih književnosti – Apriorna čitanja”, autora Seada Husića.

Više fotografija u galeriji na našoj Facebook stranici.

JU BKC TK

Meni