HKD Napredak Tuzli poklonio klavirski recital Alme Hodžić Pašić

Alma Napredak

Povodom tridesete obljetnice obnove rada, HKD Napredak Glavna podružnica Tuzla večeras je u BKC TK održan klavirski recital Alme Hodžić Pašić.

Tuzlanska pijanistica je za izvedbu djela dva najpoznatija kompozitora pijanističke muzike Frédérica Chopina i Franza Liszta, izmamila zaslužene aplauze publike, koja je ispunila trenutno dopušteni kapacitet Velike dvorane BKC TK-a.

– Sva djela na koncertu vezana su za neki dio moga života. S nekim od ovih djela sam osvajala nagrade, mnoga djela su vezana za članove moje porodice, mog supruga, za moje prijatelje, Romantizam je bio i moj magistarski rad. – istakla je Alma Hodžić Pašić u najavi koncerta.

Alma Hodžić Pašić rođena je 1991. godine u Tuzli gdje je završila osnovnu i srednju školu. Muzičku akademiju u Sarajevu upisala je sa 17 godina, gdje je nakon pet godina i magistrirala u klasi profesorice Svetlane Chlaidze. Dvije godine je bila i demonstrator na Muzičkoj akademiji u Sarajevu. Dobitnica je brojnih nagrada i priznanja. Od 2014. godine je uposlenica u Osnovnoj muzičkoj školi u Tuzli, kao nastavnica klavira. Njeni učenici su dobitnici preko 50 nagrada za mlade pijaniste.

Više fotografija sa koncerta u galeriji na našoj Facebook stranica.

JU BKC TK 

Meni