BKC TK sumirao godinu: Organizovano 225 događaja, polovina u posljednja četiri mjeseca

bkc konferencija

U Bosanskom kulturnom centru TK Tuzla u godini na izmaku organizovano je 225 događaja – od izložbi, scenskih djelatnosti, festivala, predstava, koncerata i drugih sadržaja, od čega polovina u posljednja četiri mjeseca, što je poklopilo i sa promjenom menadžmenta u ovoj ustanovi.

Zabilježeno je 60.000 posjetitelja, što predstavlja manji broj u odnosu na godine ranije.

– Mi ćemo setruditi da BKC bude i ostane ustanova koja baštini kulturu, privlači umjetnike, privlači publiku, ustanova koja odgaja mlade naraštaje da posjećuju kulturne događaje, krenuvši od izložbi, predstava i koncerata – rekao je član Upravnog odbora Jasmin Hasić, napomenuvši da je BKC TK Tuzla centar kulturnog života Tuzle i Tuzlanskog kantona.

Ovoj ustanovi problem predstavlja i nedostatak ljudskih resursa. Malobrojna ekipa koja realizuje veliki broj događaja ostala je bez nekoliko uposlenika koji su okončali radi vijek ili preminuli, a zamjene za njih jaš uvijek nema.

– Mi od 2014. godine, što se tiče kadrovskih struktura, nismo nikoga primili na neodređeno vrijeme. Mislili smo da možemo tim nekim zajedničkim snagama da riješimo, puno je bilo manifestacija, čak je 2017. bilo 407. Ovi ljui koji rade daju svoj maksimum, ali neće moći vječno, treba nam veći tim – istakla je v. d. direktorice BKC-a, Tuzla Mirela Ibrahimović Mehanović.

Sadržajna bi trebala biti i 2020. godina u kojoj se već sada zna da će BKC ugostiti Aleksandru Radović, Frajle, hor Viva Vox…

Tradicionalno, novogodišnji koncert 28. decembra, u organizaciji Mješovitog hora „Lege artis“, biće posljednji događaj za ovu godinu.

Preuzeto:tuzlainfo.ba

Meni