Oproštajna izvedba Nikola Đuričko duhovitim anegdotama iz svog života nasmijao publiku u Tuzli

b 191101150

Poznati srbijanski glumac Nikola Đuričko 1. Novembra 2019.godine u Bosanskom kulturnom centru (BKC) u Tuzli izveo svoju stand up predstavu “Sve što ste hteli da znate o Džoniju, a niste smeli nikad da ga pitate”, a brojnim anegdotama iz svog života u nekoliko navrata do suza je nasmijao prisutnu publiku.

Najvećim poklonom Đuričko je i večeras smatrao publiku koja je odlučila pogledati ovu predstavu koja je posljednji put izvedena u Bosni i Hercegovini.

Naime, ovaj harizmatični glumac Tuzlu je odabrao za posljednju stanicu u okviru bh. turneje, a svi oni koji nisu ranije pogledali ovu predstavu večeras su imali priliku upoznati zanimljive detalje iz Nikolinog života koji je sve vrijeme na sceni djelovao u zabavnom i duhovitom tonu.

Đuričko je osoba koja je kroz dosadašnjih 45 godina života nabrala brojne nesvakidašnje anegdote, poput pada na baletu, nosanja helanki, gubitka 40 klinaca, prodaje putovanja na Havaje, što je prisutne u BKC-u nasmijalo do suza, a posebno se istaknula priča o načinu na koji je u vojsci dobio dva nagradna izlaska u grad.

Njegovu umjetničku karijeru dosad je obilježio veliki broj uloga u filmu, pozorištu i televiziji, a stand up show prvo je ostvarenje ovakve vrste u kojem se potpisuje i kao autor.

S komadom “Sve što ste hteli da znate o Džoniju, a niste smeli nikad da ga pitate” Đuričko je obišao cijeli region, a reakcije su pri svakoj izvedbi bile više nego odlične.

Kao jedan od razloga uspjeha ovog showa Đuričko je u ranijem razgovoru za Klix.ba naveo to što teme koje obrađuje nemaju nikakve veze s politčkom situacijom koja je često prisutna u ovakvoj formi nastupa. U komadu nema ni psovki koje su veoma često prisutne u ovakvoj formi.

Preuzeto sa: https://www.klix.ba/magazin/kultura/nikola-djuricko-duhovitim-anegdotama-iz-svog-zivota-nasmijao-publiku-u-tuzli/191101150

Meni