Najava Izložbe slika autora Ismeta Šehmedovića u BKC-u Tuzla

bkc

Obavještavamo Vas da će u petak, 15.02.2019. godine u Galeriji BKC-a Tuzla u 18,00 sati, biti otvorena izložba slika autora Ismeta Šehmehmedovića iz Kule Grada Zvornik.

„Autor Ismet Šehmedović je rođen 1934. godine u Kula Gradu Zvornik. Osim rada sa uljanim bojama na platnu, bavi se i izradom predmeta od drveta, striktno ručni rad. U širem spektru predmeta, najviše se ističe izrada tradicionalnih instrumenata bosanske baštine, kao što su sazovi i tambure. Do sada je imao pet samostalnih izložbi u Zvorniku, Vlasenici i Živinicama, a učestvovao je i na više kolektivnih izložbi u Zvorniku, Cetinju, Beogradu, Živinicama i ponovno u Zvorniku u okviru manifestacije „Kajimini dani“. Najznačajnija kolektivna izložba je „Sava 86“ na kojoj je učestovalo više od 100 izlagača, a koja je izlagana u svih sedamnaest opština međuopštinske regionalne zajednice „Sava“.
Po proračunu od prije rata, brojao je 170 radova, koji su tokom ratnih dešavanja nestale. Slike koje sada izlaže nastale su uglavnom poslije rata.“

Izložba slika i predmeta će biti postavljena do 25.02.2019. godine.

Sve informacije možete dobiti u Marketing službi BKC-a Tuzla na telefon 035 311-070.

Meni