BKC Tuzla: Otvorena izložba radova polaznika Škole crtanja i slikanja ˝Oblik˝

image026

Udruženje likovnih umjetnika “Oblik” iz Tuzle večeras je u Galeriji Bosanskog kulturnog centra upriličilo izložbu polaznika Škole crtanja i slikanja.

Udruženje likovnih umjetnika “Oblik” postoji od 2016 godine. Iste godine osnovana je i škola koju vode Senka Hukić, Jasenka Mešić i Mirsad Hadžiefendić.

– Cilj nam je bio da pokrenemo školu crtanja i slikanja, a svakako u budućnosti planiramo da se bavimo i nekim drugim stvarima. To bi najprije moglo da bude organiziranje neke likovne kolonije. Kada je u pitanju škola, prvo smo prošle godine organizovali kurs od tri mjeseca. Nakon toga uslijedio je drugi kurs u trajanju od devet mjeseci. Svi radovi koji su nastali u tom periodu izloženi su na ovoj izložbi. Ukupno deset polaznika je trenutno u našoj školi i otvoreni smo za sve uzraste, kazao je Hadžiefendić.

Dodao je da je na izložbi, koja će biti otvorena do petka, postavljeno više od 50 radova.

– Svi radovi su najprije prošlu selekciju te smo tako odlučili šta pokazati tuzlanskoj publici. Prikazali smo radove od samog početka, od prvog linijskog crteža pa sve do uvođenja tehnika slikanja, kazao je Hadžiefendić.

Među izloženim radovima su i slike Amre Habibović iz Tuzle.

Meni