Bogat martovski program u JU BKC TK

slika 3

JU Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona u mjesecu martu 2018. godine pripremio je bogat i raznovrstan programski sadržaj od izložbi, koncerata, promocija knjiga, predstava i drugih aktivnosti za sve uzraste posjetilaca.

Pa tako, već u subotu 03. 03. sa početkom u 11,00 sati pripremili smo iznenadjenje za najmlađe. Na sceni BKC – a biće izvedena predstava „Spužva Bob“ – Čarobna pustolovina. Spužva Bob Skockani je vesela žuta spužva koja gotovo uvijek upada u nevolje. Pozivamo mališane da pogledaju ovu hit dječiju predstavu i ludo se zabave. Zbog svoje iskrenosti i optimizma Sužva Bob svaku situaciju gleda s pozitivne strane. Isti dan u večernjim satima od 20,00 sati biće prikazana još jedna Hit komedija „Crnogorac u krevetu“. U predstavi igraju: Peđa Šuškanović i Ana Šimundža Selski

slika 1

slika 2

Za Dan žena JU BKC TK Tuzla obradovaće dame sa dva vrhunska događaja. Riječ je o koncertu Gorana Karana, hrvatskog pjevača zabavne muzike izuzetnih glasovnih mogućnosti, a biće to njegov treći koncert u BKC – u. Koncert će se održati 07. 03. sa početkom u 20,00 sati. Predstava „Dame biraju“ osvojila je već srca ženske publike što govori činjenica da je na svakom prikazivanju ove predstave velika sala BKC – a ispunjena do posljednjeg mjesta. Predstava će biti odigrana u četvrtak, 08. 03. u 20,00 sati. Predstava koju je režirao majstor komedije Admir Glamočak dobila je brojne nagrade na festivalima diljem regije, a glumačku postavu čine: Emir Fejzić, Adnan Goro, Sanjin Arnautović, Davor Sabo, Mak Čengić, Nancy Abdel Sakhi, Dalibor Brkić, / Scenografija i kostimografija: Lejla Hodžić.

slika 4

Za kraj marta predviđeno je izvođenje predstave Cabares, Cabarei legendarnog glumca Zijaha Sokolovića. Predstava će biti izvedena na sceni BKC – a 20. 03. sa početkom u 20,00 sati. Radi se o kultnoj monodrami i životnoj komediji Zijaha Sokolovića, koja se na daskama koje život znače izvodi već 25 godina.

slika 5

Za sve događaje ulaznice se mogu kupiti u Marketing službi BKC – a i u cd shopu „Mido“ na Korzu. Sve informacije i rezervacije na kontakt tel. 035/311 070.

JU BKC TK

Meni