Muzička priča u prepunom BKC-u: Aleksandra Radović s Tuzlacima slavila ljubav (FOTO+VIDEO)

180214151

Poznata srbijanska pop pjevačica Aleksandra Radović večeras je u prepunom Bosanskom kulturnom centru (BKC) u Tuzli upriličila sjajan koncert kojim je zajedno s brojnom publikom obilježila i Valentinovo, odnosno Dan zaljubljenih.
Bila je ovo prilika da nekoliko stotina građana uživa u hitovima ove pjevačice, ali i posluša numere s posljednjeg albuma pod nazivom “Carstvo”.

Svaki susret s tuzlanskom publikom Aleksandrinu dušu ispunjava neizmjernim zadovoljstvom, a to je pokazala i na sceni, u noći kada je s fanovima dirljivim notama i posebnom energijom slavila ljubav.

{youtube}Z-vz3Vc836Q{/youtube}

Nastup je započela poznatom numerom “Carstvo tuge” te izmamila ovacije prisutnih koji su s nestrpljenjem iščekivali izlazak na pozornicu vlasnice brojnih hitova.

“Uvijek se radujem tuzlanskoj publici. Ovdje vlada posebna veza između nas. Uz mene je super bend i uigrana ekipa s kojom dobro funkcionišem”, kazala je Radović prilikom druženja s predstavnicima medijskih kuća koji su u opuštenoj atmosferi imali priliku razgovarati s ovom muzičkom zvijezdom.

Da njene vokalne sposobnosti ostavljaju bez daha večeras je još jednom potvrđeno u Tuzli – gradu gdje je Radović nastavila svoju mini bh. turneju pod nazivom “cARstvo ljubavi”.

{youtube}VzMEAjkAN6Q{/youtube}

Turneja predstavlja spoj posljednjeg albuma i nedavno objavljenog singla “Ljubavi moja” koji je pobrao sve simpatije publike.

“Divan je osjećaj nakon prijema albuma kod publike. Oni su vjerovatno poželjeli mene, jer sedam godina nisam izdavala album, izlazili su samo singlovi. U ovom vremenskom periodu mnogo pažnje se moglo posvetiti pjesmama u tekstualnom, aranžmanskom i producentskom smislu i ispalo je da je album prošao kao jedna zaokružena cjelina i sluša se svuda”, osvrnula se Radović na svoj posljednji album.

Posebno joj je drago da jedna pjesma ne “vuče” album, već su sve numere podjednako zastupljene. To je, navodi ona, znak da smo svi željni dobrog pop albuma koji donosi svježinu i nešto što i dalje odoljeva svemu onome što trendovi danas nameću.

“Ovo je za sve nas nada da ipak muzika pobjeđuje i da sve ono što se radi iz srca mora negdje da naiđe na dobar odgovor”, istakla je Radović koja posljednjim albumom šalje poruke beskrajne ljubavi.

Večerašnje putovanje kroz dugogodišnju blistavu karijeru ove pjevačice obogatile su brojne numere, a svoje bh. putovanje Radović završava koncertima u Zenici.

klix.ba

Meni