BKC i Golden Tours potpisali sporazum o saradnji: Najavljen koncert Gorana Karana i brojne aktivnosti u 2018. godini

image001

Asim Bečić, predstavnik Turističke agencije Golden Tours iz Tuzle i direktor Bosanskog kulturnog centra Edis Bajić danas su potpisali dva poslovna ugovora o saradnji. Prvi ugovor se odnosi na organizaciju koncerta velike muzičke zvijezde Gorana Karana, koji će biti održan 7. marta u BKC-u. Drugi ugovor se odnosi na poslovnu saradnju koja podrazumijeva realizaciju brojnih aktivnosti tokom ove godine, a koje će za cilj imati što bolju prezentaciju turističkih potencijala našeg grada.

Zajedničkim snagama mislim da možemo postići dosta toga za dobrobit svih građana Tuzle i Tuzlanskog kantona, kazao je Bajić.

– Zadovoljstvo nam je da je Golden Tours Tuzla prepoznao rad Bosanskog kulturnog centra. Samo u prošloj godini realizirali smo 407 događaja i imali više od 100.000 posjetilaca na raznim manifestacijama – rekao je Bajić.

Dodao je da početak saradnje sa ovom turističkom agencijom organizacija koncerta Gorana Karana, a to je i svojevrstan poklon pripadnicama ljepšeg spola za Dan žena.

– Osim toga planiramo da realiziramo brojne druge sadržaje u ovoj godini. To smo ozvaničili i potpisivanjem današnjeg ugovora o saradnji, dodao je Bajić.

Detaljnije u video izjavi direktora BKC-a

{youtube}MSHPd4A0KKs{/youtube}

Asim Bečić iz Golden Toursa također nije krio zadovoljstvo zbog ostvarene saradnje sa Bosanskim kulturnim centrom.

– Mi podržavamo gotovo sve kulturne događaje koji se održavaju u ovoj instituciji. Mi se isključivo bavimo turizmom, a ostvarenom saradnjom sa BKC-om svakako da želimo da damo jedan jači doprinos razvoju našeg grada i Tuzlanskog kantona. Imamo jako puno ideja i nadam se, u narednom periodu, da ćemo na obostrano zadovoljstvo realizirati brojne projekte – kazao je Bečić.

image002

Bečić je najavio još neke zanimljive projekte o čemu detaljnije možete poslušati u video izjavi.

Inače, Turistička agencija Golden Tours u proteklim godinama bilježi sjajne rezultate na području turističke djelatnosti. U periodu od dvije godine kroz hotel “Boutique Golden star”, koji se nalazi u strogom centru grada, prošlo je više od 1.500 gostiju i ostvareno je više od 6.600 noćenja. Osim toga za sve svoje goste uposlenici hotela obezbjeđuju i sezonske ulaznice za Panonska jezera koja se nalaze svega pet minuta udaljenosti od ovog objekta. Također, treba reći da ova agencija svakodnevno uvodi nove inovacije na području turističke djelatnosti, a isto tako česti su prezenteri Tuzle i Tuzlanskog kantona na sajmovima, studijskim putovanjima, poslovnim susretima i slično. Krajem januara planirana je posjeta sajmu turizma u Istanbulu gdje će također biti upriličena promocija Tuzle, kao poželjne turističke destinacije.

S.P.
(tuzlarije.net)

Meni