Uprava GUD “Lege Artis”: Radni sastanak sa menadžmentom BKC TK

aaa

Bila je ovo prilika da se članovi GUD “Lege Artis” Tuzla, zahvale menadžmentu i zaposlenicima Bosanskog kulturnog centra TK za jako dobru saradnju u prethodnom periodu, a uoči održavanja posljednje manifestacije u ovoj kalendarskoj godini u BKC TK, a koju već četiri godine uzastopno organizuje GUD “Lege Artis” – Novogodišnjeg gala koncerta.{nomultithumb}

Predsjednik i dirigent ansambla Jasmin Hasić, istaknuo je da su Lege Artisu-u posebno sretni što BKC TK, svake godine povećava broj manifestacija koje se u njemu organizuju da li kao organizator, partner ili samo kao institucija koja privlači umjetnike da u njoj obogaćuju kulturni život kako Grada Tuzle tako Tuzlanskog kantona. Posebnu zahvalnost Hasić je izrazio na zajedničkom projektu GUD “Lege Artis”-a i Bosanskog kulturnog centra. Međunarodnog horskog šampionata “Lege Artis” koji je već postao jedan od renomiranih horskih festivala takmičarskog karaktera u regionu sa učešćem istaknutih umjetnika, dirigenata i profesora sa regionalnih i evropskih muzičkih akademija.

Direktor Bajić istakao je da je Bosanski kulturni centar u ovoj godini posjetilo preko 100 000 gostiju-publike posjetivši manifestacije različitog umjetničkog izražaja, kojih je takođe bilo jako puno, preko 400. Posebnu pažnju trebe posvetiti i projektima koje Bosanski kulturni centar sa svojim radnicima zajedno producirao.

Na kraju učesnici sastanka pozvali su sve građane, ljubitelje umjetnosti da i u narednoj godini posjećuju Bosanski kulturni centar TK, a prema najavam direktora Bajića očekuja nas mnogo novih sadržaja u ovom hramu kulture.
(tuzlarije.net)

Meni