Koncert Škole pjevanja Lejle Teskeredžić: Izvođači pokazali zavidno umijeće pjevanja

image001

Kako bi pokazali rezultate napornog rada u proteklom periodu, sinoć su se pred publikom u BKC-u na petom jubilarnom koncertu predstavili polaznici Škole pjevanja koju vodi profesorica Lejla Teskeredžić.

{youtube}cLinBL8NHNA{/youtube}

Lejla Teskeredžić je profesorica solo pjevanja u Srednjoj muzičkoj školi Tuzla i vanredni profesor tehnike glasa na Akademiji dramskih umjetnosti Univerziteta u Tuzli.

– Oko samog sadržaja koncerta maksimalno sam se potrudila da bi publika uživala, a na repertoaru su izvedene kompozicije svih žanrova, u interepretaciji izvođača svih starosnih dobi. Koncert se razlikuje od svih dosadašnjih i svako je mogao da pronađe nešto za sebe, kazala je profesorica Lejla.

Iako je danas mnoge, slobodno možemo reći vrhunske pjevače tokom godina ispratila kroz svoju školu, uvijek je nesebično nastojala tamo gdje je prepoznala imalo talenta za muziku, pomoći koliko je to maksimalno mogla.

– Na koncertu se predstavilo 20 polaznika moje škole koji dolaze iz Tuzle, Tuzlanskog kantona, zatim Vlasenice, Bihaća, Bijeljine… Svaki trenutak rada sa omladinom za mene je uživanje i uspjeli smo tu pozitivnu energiju, i ljepotu njihovih glasova, iznijeti na najbolji mogući način, dodala je Teskeredžić za Tuzlarije.

Damir Džakić iz Banovića već treću godinu za redom učestvuje na koncertima Škole pjevanja Lejle Teskeredžić.

image002

– Profesoricu Lejlu sam upoznao prije nekoliko godina, a u samoj Školi sam aktivan već tri godine. Mogu samo da kažem velike riječi hvale za sve ono što nas je naučila. Ona nama nije samo profesorica, nego i veliki prijatelj i podrška u ovome što radimo. Savjetujem svim mladima koji se žele baviti ovim poslom da je ova Škola pravo mjesto za njih – kazao je Džakić za Tuzlarije koji se publici predstavio sa pjesmom “Tako lako” od Dženana Lončarevića.

Najmlađa učesnica bila je Anja Bulić koja je za pet mjeseci već postigla veliki napredak u pjevanju. Prisutne je oduševila izvedbom pjesme od Tajči “Hajde da ludujemo”.

image003

– Imam osam godina i presretna sam što sam imala priliku da nastupim na ovom koncertu. Imala sam malu tremu pred sami nastup ali je na kraju sve dobro ispalo, kazala je Anja.

Osim Damira i Anje, publici su se još predstavili Sabina Arapčić, Amra Bratić, Almir Zukić, Irma Hasić, Mehdina Jakupović, Nebojša Pejić, Marko Mirković, Enida Aljić, Sara Begić, Ilma Gutić, Ahmed Redžić, Sila Yazar, Melika Begić, Asja Latifagić, Mišo Tanasilović, Belma Husejnefendić, Armin Jusufović i Dino Mešić.

 

 

 

Meni