BKC s ponosom predstavlja: Pjesma “Domovina” najavljuje “Bosansku bajku”

Plakat Bosanska bajka

Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona s ponosom predstavlja spot za pjesmu “Domovina”, soundtrack pozorišne predstave za djecu “Bosanska bajka”. Ovu svojevrsnu himnu predstave pjevaju glumci Hasiba H. Mehmedović i Hasan Sušić. Tekst je napisao Samir Karić, a muziku je komponovala Mirela Ibrahimović Mehanović.

Pjesma je snimana u studiju MAT u Tuzli, a aranžman je uradio Dragan Divjak. Dijelove spota je snimao Senad Pirić Čupo, a za očaravajuće kadrove ljepota naše domovine snimljene dronom zaslužna je firma dron.ba.

Predstava “Bosanska bajka”, koju režira Nedim Malkočević, premijerno će biti izvedena 27. februara u Bosanskom kulturnom centru, povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Bosanska bajka se radi u produkciji Bosanskog kulturnog centra Tuzlanskog kantona.

Predstava je namijenjena za djecu osnovnih škola, da na jedan bajkovit, edukativan, zabavan i inspirativan način uputi osnovce u bosansku historiju, tradiciju i ljepotu. Jedan od glavnih zadataka predstave jeste i da se bavi očuvanjem bosanskog jezika, njegovanjem njegove vrijednosti i ljepote.

{youtube}8Hz9UUknJo4{/youtube}

JU BKC TK Tuzla

 

Meni